Beauty = Art

U carstvu šminke: Bili smo u pop-up make-up školi Simone Antonović

Simona Antonović posvećena je poslu, profesionalna i puna znanja koja sada željno upijaju polaznice njezine pop-up edukacije.

Ona stoji iza nebrojenih naslovnica i editorijala koji su objavljeni u našim i stranim medijima. Sa Simonom Antonović rado surađujemo na brojnim snimanjima i za Glorijina izdanja, a njezino je ime sinonim za vrhunski make-up. U životopis je upisala rad na Tjednima mode u Parizu, kao dio timova slavnih make-up umjetnika Pat McGrath i Petera Philipsa, šminkajući za revije modnih kuća Givenchy, Louis Vuitton, Lanvin, Galliano i Dries van Noten.

Nakon dvadeset godina karijere, logičan korak za Simonu bilo je otvaranje pop-up škole šminkanja. Prvi sat počeo je 20. ožujka u zagrebačkom coworking prostoru Wespa Spaces, nakon čega se seli na ostale lokacije u Hrvatskoj, a mi smo zavirili na jedan od satova njezine škole. S polaznicama edukacije koja se trenutno održava u Zagrebu prošla je osnove dermatologije, pripremu i njegu kože, prepoznavanje tipova kože, a škola obuhvaća i puno ostalih elemenata koji su neizbježni za potpuno razumijevanje ovog posla, od konturiranja i prilagođavanja make-upa obliku lica, do alata za šminkanje, povijesti make-upa i šminkanja za različite prigode i snimanja.

image


Marko Miščević/CROPIX

Simona je osmislila profesionalnu i zaokruženu edukaciju koja je na najvišoj razini znanja o šminkanju u Hrvatskoj, dok je program škole osmišljen prema njenom dvadesetogodišnjem iskustvu i prilagođen je onima koji žele naučiti osnovne i napredne tehnike šminkanja za profesionalnu upotrebu bez obzira imaju li prethodnog iskustva. Potreba za ovakvom vrstom škole na našem prostoru itekako je postojala - današnje "brze" edukacije i tečajevi šminkanja jednostavno ne nude temeljito znanje koje se zatim može primijeniti na tržištu.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

"Primijetila sam da u ovakvim postojećim školama ne podučavaju vrhunski make-up umjetnici s uspješnim karijerama i shvatila da je pop-up koncept sjajan način za prezentaciju znanja, jer se lako može seliti po različitim gradovima. Osim toga, to omogućuje snažniju dinamiku škole i jaču interakciju s polaznicima", govori Simona koja je oduševljena svojim polaznicama, a jednaki entuzijazam dijele i one. "Prijavila sam se s ciljem da naučim nešto novo i to od vrhunske make-up artistice, za sada pop-up škola je ispunila sva moja očekivanja. Družimo se, učimo i uživamo", govori nam jedna od polaznica, dok kistom nanosi podlogu na licu svog modela.

image
Marko Miščević/CROPIX

Simona ističe da ovakvim iskustvom i dijeljenjem znanja želi motivirati buduće vizažistice i odvesti ih iza kulisa ove industrije - u tome joj pomažu gostujući predavači i stručnjaci iz područja industrije mode, ljepote i medija, koji iz prve ruke dijele savjete i otkrivaju tajne ove struke. Atmosfera je pritom na edukacijama opuštena i ugodna, pa smo i sami poželjeli ostati malo duže i upiti nova znanja o tajnama make-up svijeta.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
Linker
20. travanj 2024 13:57