PRESS
bastille

U Hrvatsku su stigli mirisi francuske parfumerijske kuće koji sadrže čak 95% prirodnih sastojaka

Mirisi su kreirani u Parizu, izrađeni u Grasseu i punjeni u pariškoj regiji, a vanjsko pakiranje im je izrađeno od recikliranog kartona.

Mirisi su kreirani u Parizu, izrađeni u Grasseu i punjeni u pariškoj regiji, a vanjsko pakiranje im je izrađeno od recikliranog kartona.

Na domaćem tržištu pojavili su se mirisi iza kojih stoji nova francuska parfumerijska kuća Bastille. Riječ je o parfemima koji sadrže 95% prirodnih sastojaka i samo nekoliko sintetičkih molekula, koji oživljavaju izuzetne akorde i jamče dugotrajnu postojanost na koži. Kuća Bastille pažljivo bira sastojke koji moraju zadovoljiti stroge kriterije etičke i prihvatljive izvornosti. Transparentnost je ključni pojam i brend ne skriva nijedan sastojak koji koristi, a formule su mirisa pomno razvili renomirani kreatori.

Bastille surađuje s Kućom IFF-LMR, pionirom u prirodnim i etičkim izvorima mirisnih sastojaka iz cijelog svijeta i zastupnikom održive poljoprivrede, što brendu omogućuje uključivanje sastojaka poštene trgovine u njegove mirise. Formule mirisa Bastille sadrže organski pšenični alkohol koji je prihvatljiviji u zaštiti planete. Koncentracije ovog sastojka u mirisima variraju od 8 do 15 %. Svi mirisi su veganski i čisti: formulirani su bez negativnog utjecaja na hormonski sustav, bez dodataka otapala, stabilizatora, bojila ili filtara protiv UV zračenja.

image

Formule mirisa Bastille sadrže organski pšenični alkohol koji je prihvatljiviji u zaštiti planete

PRESS
image

Vanjsko pakiranje im je izrađeno od recikliranog kartona

PRESS

Kreirani u Parizu, izrađeni u Grasseu i punjeni u pariškoj regiji. Neke njihove sastavnice dobavljaju europski partneri; osobito bočice koje se proizvode u Italiji. Ukrašava ih majstor iz područja Val-de-Marne. Vanjsko pakiranje izrađeno je od recikliranog kartona u jednoj pariškoj radionici. Samo su pumpica i mali umetak, koji je potreban da bočica ostane hermetički zatvorena, izrađeni od plastike. Za njih u ovom trenutku nema trajnije zamjene.

Hors-Piste djeluje kao osvježavajuća kolonjska voda, ali njegova neobična i živahna svježina skriva puno više. Predstavlja obećanje intenzivnog življenja. Uzbuđenje koje nas obuzima bez upozorenja. Nalet adrenalina koji nas preplavljuje: poput vrtoglavice od visina ili ledeno hladnog gin tonica koji elektrizira naše okusne pupoljke. Ovaj miris ne drži se utabanog puta: blistavi citrusi pomiješani sa živahnim đumbirom ujedinjuju se s oporošću maté čaja i pikantnošću bobica borovice za neočekivani osjećaj svježine. Kreirala ga je Domitille Michalon-Bertier, a formula sadrži 36 sastojaka.

image

Hors-Piste

PRESS

Rayon Vert najavljuje povratak životu, svjetlu i buđenju prirode. Podsjeća na dolazak proljeća, nježnu travu pod stopalima, svježi zrak u nosnicama i osmijeh na usnama. Aromatične zelene note anisa, bosiljka i komorača sretno plešu s toplim, blistavim cvijetom smilja, biljke iz reda Asteraceae koja nikada ne vene. Miris je kreirala Caroline Dumur, a formula sadrži 38 sastojaka.

image

Rayon Vert

PRESS

Pleine Lune se odvažuje na izazovne poglede koji su ujedno i poziv. Senzualan i delikatan, blistav i transparentan, Pleine Lune igra zavodljivu igru dualnosti u kojoj se postavlja pitanje: hoću li se usuditi? Tuberozu, divlji i senzualni cvijet, prati smirujući matcha čaj i nevina nota bergamota. Ovaj baršunast i zavodljiv miris, u čijoj se formula nalazi 40 sastojaka kreirali su Anne Flipo i Paul Guerlain.

image

Pleine Lune

PRESS

Demain Promis predstavlja obećanje produživanja sadašnjeg trenutka koji je daleko od briga svakodnevice. Uranja korisnika u obavijajuću kupku od mlijeka, utopljenu kardamomom, ružom, sandalovinom i plodom drveta tonka. Formulu od 45 sastojaka kreirala je Caroline Dumur.

image

Demain Promis

PRESS

Un Deux Trois Soleil zaigrana je i sunčana oda blistavoj i poznatoj toplini djetinjeg poslijepodneva. Poznati mirisi pomiješani su s gorkim bademom i gurmanskom vanilijom te su obavijeni mirisom slatkog cvijeta bradavke i smolastog benzoina. Formula sadrži 29 sastojaka, a kreirala ju je Domitille Michalon-Bertier.

image

Un Deux Trois Soleil

PRESS

Bataille, parfem koji je 2020. godine osvojio nagradu "Fragrance Foundation Responsible Innovation Award", podsjeća na neprestanu napetost između vrućeg i hladnog. Ovo je miris snažnog karaktera, inspiriran razuzdanošću i kreativnošću festivala "Burning Man", koji se odvija u srcu pustinje u Nevadi. Šafran, đumbir, crveni papar i pačuli prenose kontrast između vlažne hladnoće i zagušljive vrućine pustinje. Formulu od 33 sastojka kreirao je Nicolas Beaulieu.

image

Bataille

PRESS

Paradis Nuit nije moguće svrstati u određenu kategoriju. To je miris zabrane ili miris strasti, s naznakom drskosti i daškom zaigranog bijega. Vršne note čistih, smirujućih nota marsejskog sapuna koje pružaju utjehu i sigurnost stapaju se sa zavodljivim mirisom cvijeta sene. Srce novokaledonske sandalovine, prožeto gorkim kakaom, donosi topli spoj slatkoće i žestine te stvara tajanstven miris koji izaziva ovisnost. U formuli je mirisa čak 53 sastojka, a kreirao ju je Nicolas Beaulieu.

image

Paradis Nuit

PRESS
Linker
26. travanj 2024 13:45