PRESS CHANEL
Novi favoriti

U svijetu lakova za nokte zelena i smeđa nova su crvena

Ove su nijanse postale ozbiljna konkurencija vječnoj crvenoj, a obožavaju ih baš svi, od tinejdžerica do poslovnih žena.

Ove su nijanse postale ozbiljna konkurencija vječnoj crvenoj, a obožavaju ih baš svi, od tinejdžerica do poslovnih žena.

Jedini moment u kojem snažna žena postaje bespomoćna je onaj u kojem joj se suši lak na noktima, kaže stara izreka. On možda djeluje kao beauty trivijalnost, no njegove ljubiteljice znaju da šalje itekako moćnu poruku u okolinu. O tome da je osoba koja ga nosi dotjerana, disciplinirana (lijepi i njegovani nokti zahtijevaju posvećenost i redovitu njegu) te, naravno, modno osviještena. Samo jedan pogled na rezultate pretrage Instagram hashtaga #fallnails dovoljan je da osvijestite koja je paleta boja in ove jeseni kad je riječ o lakovima za nokte.

image

I am pine, 12,90 kn/1,71 €, essence
Sparks of Joy, 30,99 kn/4,11 €, catrice
My Studio in Spring, 86,90 kn/11,53 €, OPI

PRESS

Dotičnom dominiraju zelene nijanse - od svijetlozelene pa do maslinaste, koja je ultimativni hit sezone jer sjajno pristaje uz gotovo svaki ton kože i sve stilske izričaje.

Po popularnosti je u stopu prate čokoladnosmeđa, tamnoplava i ledenosiva, a uvijek dobro kotira i bezvremenski elegantna tamnocrvena nijansa. Ovaj tonalitet pristaje uz jesensko-zimske modne kombinacije, a brojni brendovi donose kolorističke komplete za usne i nokte.

image
PPS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Zahvaljujući beauty estetici iz popularne američke dramske serije “Euforija” mnoge su žene postale odvažnije kad je u pitanju uljepšavanje, pa su spremnije na drastičnije poteze - barem u svoje slobodno vrijeme - poput raznobojnih noktiju koje rado nosi manekenka Gigi Hadid (u trendu je kombinacija zelene, narančaste i tamnocrvene).

image

Le Vernis Claire De Lune, 218,83 kn/29 €, CHANEL
La Laque Coututre, 205 kn/27,19 €, Yves Saint Laurent
Wild Wings limited edition, 165 kn/21,95 €, DIOR

PRESS

U svijetu pop-kulture je pak sve dopušteno pa njome dominiraju (pre)dugi nokti nalik pandžama, koje obožavaju Kylie Jenner, Lizzo i Cardi B., napadno ukrašeni cirkonima (i za to je kriva “Euforija”) ili pak iscrtani zlatnim detaljima - američka pjevačica Jennifer Lopez na nokat kažiprsta ispisala je prva slova svog i suprugovog imena.

Linker
25. travanj 2024 23:27