TIKTOK TREND

Viralni trik za savršene kovrče: Treba vam - cjedilo za tjesteninu

Influencerica Liz Fox Roseberry inspirirala je brojne korisnike društvenih mreža da se okušaju u stiliziranju kose pomoću kuhinjskog pomagala. I nije ih razočarala...

Najnoviji trik koji je zavladao beauty kanalima TikToka uključuje neočekivano kuhinjsko pomagalo - cjedilo za tjesteninu. Trend je započela influencerica Liz Fox Roseberry, objavivši video pod nazivom "Upravo sam doznala da moje cjedilo za tjesteninu bolje raspršuje kovrče od difuzora", koji je dosad skupio više od 22 milijuna pregleda.

Roseberry je savjetovala djevojkama valovite ili kovrčave kose da prilikom sušenja fenom kosu stave u cjedilo kako bi se vlasi savršeno raspršile. Nakon što su njezinu tehniku počele isprobavati brojne djevojke na TikToku, zaključivši kako zaista funkcionira, Roseberry je objavila potpuni vodič o tome kako je tekao proces, dajući gledateljima detaljnjiji uvid.

Također, podijelila je i nekoliko dodatnih videa u kojima je izdvojila najveće pogreške i zablude onih koji su se okušali u ovom načinu stiliziranja kose. Istaknula je kako je najveća greška korištenje plastičnih cjedila. "Morate koristiti mrežaste ili one s puno rupa kako bi zrak mogao strujati", poručila je.

Istaknula je da je važan korak i "metoda lupanja", koja uključuje uvijanje mokre kose kako bi se aktivirale kovče ili uvojci, nanošenje kreme i "spuštanje" kose na ručnik ili majicu kako bi kovrče ostale na mjestu.

Što se tiče feniranja, Roseberry je jednostavno skupila kosu i svu je u pognutom položaju smjestila u cjedilo. Preporučila je prvo sušenje korijena, a zatim fenom sušenje dužine kose kroz cjedilostavljanjem velikih dijelova kose i držanjem cjedila blizu tjemena kako bi se zadržala valovitost.

Linker
05. ožujak 2024 18:33