UNSPLASH
INSPIRACIJA GRADOVI

Vodimo vas na put oko svijeta s pet mirisnih kreacija

Tko zbog raznih razloga ne može na put u željene destinacije, može ih - dok to ne ostvari - barem pomirisati, jer se poznate parfemske kuće često nadahnjuju atmosferom poznatih turističkih destinacija.

Tko zbog raznih razloga ne može na put u željene destinacije, može ih - dok to ne ostvari - barem pomirisati, jer se poznate parfemske kuće često nadahnjuju atmosferom poznatih turističkih destinacija.

Slatki Amalfi

Poput sočne zrele dunje kakve rastu u vrtovima Amalfija, bočica je jantarno žute parfemske vode za žene i muškarce Dolce Amalfi, talijanske kuće Xerjoff Casamorati 1888. Unutrašnjost krije ‘‘zarobljene‘‘ opojne mirise tog gradića na talijanskom jugu koji su, zbog njegovog geografskog položaja, kombinacija Mediterana i Orijenta. Tako su esencije jabuke i dunje prožete začinskim aromama šafrana i kardamona, na koje se nadovezuju note karanfilića i tamjana s orijentalnim daškom vanilije, ambre, cedra i mošusa. Miris je dostupan u bočicama od 100 ml.

image

Dolce Amalfi, talijanske kuće Xerjoff Casamorati 1888.

UNSPLASH

Noći na Ibizi

Popularna španjolska party destinacija Ibiza se ljeti pretvara u suvremeni Babilon u kojem se čuju jezici raznih naroda i zemalja. Stoga i uniseks parfemska voda Ibiza Nights kuće Carner Barcelona, nadahnuta tim sredozemnim otokom, ima ‘svjetsku‘ mješavinu mirisnih nota. Glavnu čine talijanska mandarina, kruška i anis s dodatkom magnolije, arapskog jasmina i madagaskarskog Ylang-Ylanga, na bazi od vanilije, pačulija i balzamične smole s Jave. Miris je dostupan u bočicama od 100, 50 i 15 ml.

image

Ibiza Nights kuće Carner Barcelona

UNSPLASH

Buka Mumbaija

Byredova parfemska voda Mumbai Noise, posveta je multikulturalnosti i bogatoj povijesti šestog najvećeg svjetskog grada, indijskog Mumbaija. Točnije, četvrti Chembur, poznatoj kao trgovačko središte tog megalopolisa. Suprotno njegovoj raskoši boja i oblika, bočica je jednostavnog, minimalističnog dizajna - esencija tog živopisnog i kaotičnog dijela Mumbaija krije se u blijedožutoj tekućini, kombinaciji nota ambre, indijskog pelina, kože, gorke kave i slatkih zrna tonkovca. Miris dolazi u pakiranju od 50 i 100 ml.

image

Mumbai Noise kuće Byredo

UNSPLASH

Tuniske naranče

Ljetni dan u Tunisu miriši na cvijet gorke naranče što je britanska parfemska kuća Roja Parfums pretočila u miris za dom. Osim eteričnog ulja koje se ekstrahira iz lišća i zelenih grančica stabla gorke naranče, svijeće dostupne u veličini od 300 i 1000 grama, sadrže i mirisne arome geranije, ruže, limuna, ambre i lovora.

image

Neroli de Tunisie kuće Roja Parfums

UNSPLASH

Vendomske arome

Kako se na slavnom pariškom trgu Vendôme susreću tradicija i suvremenost, ali i trendovi s Istoka i Zapada svijeta, tako se u parfemskoj vodi za žene i muškarce Oud Vendome kuće Ex Nihilo, spajaju europske i orijentalne mirisne note. Temelj čini oud, odnosno smola iz drva agara uzgojenog u Francuskoj, koji je upotpunjen intenzivnim drvenastim notama đumbira i cimeta. Završnu, zavodljivu i elegantnu notu kakvom odiše glavni grad Francuske, daju tamjan, mošus, cedar i šafran. Miris dolazi u pakiranju od 50 i 100 ml.

image

Oud Vendome kuće Ex Nihilo

UNSPLASH
Linker
05. svibanj 2024 20:18