Silva Zrnić

Zadarska dizajnerica otkriva: "Puno pažnje pridajem njezi, šminkam se samo za svečanosti‘

Njegovane ruke s neupadljivim noktima, nježne ružičaste nijanse na obrazima i usnama, umjetnički parfemi i tretmani za blistavost kože - to je osnova stila zadarske dizajnerice Silve Zrnić, čije su modne kreacije jednako profinjene i posebne.

I uz troje djece i angažman na svom modnom brendu, Zadranka Silva Zrnić uvijek ima besprijekornu frizuru, uređene nokte, blistav ten i čvrsto tijelo. U hektičnom dnevnom rasporedu može se, kaže, naći vremena za odlazak na tretmane lica i tijela - uz preduvjet da si dobar organizator i da imaš malu pomoć sa strane.

"Kada si majka troje djece, brzo naučiš posložiti prioritete i dnevni ritam", kaže svestrana Silva, koja je nedavno osnovala Minorenni, brend održive mode za majke i djecu. Njeni modeli od lana odmah su osvojili poklonice ležernog stila i prirodnih materijala, a tome su zasigurno pridonijele i atraktivne fotografije iz kampanje u kojoj su sudjelovali i njeni klinci.

image

Agent Nateur Ageless Body serum uvijek nanosim nakon tuširanja, a kosu njeguje preparatima Leonor Greyl

PRESS

ŽIVOT UZ MORE

S obzirom da sam odrasla na moru, kupanje i sunčanje mi je sastavni dio života. No kako sam tamnoputa, nikad se nisam pretjerano čuvala UV zraka i nikad nisam osjećala nikakve posljedice od izlaganja suncu. Ipak, u zadnje vrijeme ne izlazim na sunce kad je ono najjače, a na plaži koristim zaštitu - za tijelo Vichy Capital Soleil spf 30, a za lice GOOP spf 50 ili Heliocare. Tijekom dana barem jednom obnovim zaštitni sloj, i osvježim kožu termalnom vodom Avene. Ništa više nije mi ni potrebno jer smo ljeti svi opušteniji, preplanuli i samim time ljepši.

LETE MI TRIDESETE

Puno pažnje pridajem njezi lica. Tridesete mi lete i stoga uz uobičajenu rutinu, koju primjenjujem kod kuće svako jutro i večer, odlazim na profesionalne tretmane - Hydrafacial za blistavost kože i PRP (apliciranje vlastite krvne plazme) za bolji tonus lica. Njegujem se preparatima kozmetičkog brenda Bioloqiue Recherche - ujutro i navečer čistim lice njihovim mlijekom, koristim i njihov kultni losion za eksfolijaciju P50W, serume Elastin ili Amniotique, VIP02 kremu za lice i za oko očiju VIP02, a za noćnu njegu - Augustinus Bader The Rich creme. A kad imam vremena, prije spavanja izmasiram lice gua sha kamenom.

image

S putovanja se obično vraća s bočicom parfema Byredo

PRESS

TRČANJE I ZDRAVA PREHRANA

Dobra masaža opušta mi tijelo i um, ali ipak najvažniji su mi zdrava prehrana, treninzi i trčanje. Vježbam pilates, ljeti igram tenis, zimi skijam, a kako sam prestala jesti meso, na mom meniju su najčešće salate i riba. Redovno uzimam dodatke prehrani, a najvažniji su mi Welleco Green elixir i proteinski shake s okusom čokolade, koji mi daju energiju i jačaju imunitet. A njega? Uvijek poslije tuširanja - Agent Nateur Ageless Body serum ili Bioloqiue Recherche Lotion P50 Corps.

JAGODICA BOBICA

Rijetko se šminkam, samo za neke svečane prilike. Stoga je i moja torbica za make-up vrlo skromna, u njoj su samo korektor Laura Mercier te kremasto rumenilo u stiku brenda Westman Atelier. Kad razmišljam o tome kako bih htjela biti našminkana, onda je to onaj stil koji je popularizirala američka manekenka Hailey Bieber, takozvani strawberry girl make-up - nježne nijanse ružičaste ili boja breskve na obrazima, uredno počešljane obrve, sjajilo ili ruž nježne boje na usnama i malo maskare na trepavicama.

image

Kerastase ulje za kosu nanosim na vrhove, a za lice biram kreme Biologique Recherche

PRESS

BEZ EKSPERIMENATA, MOLIM

Kosa mi je prirodno smeđa, a jednom do dvaput godišnje prošaram je pramenovima - i to isključivo u zagrebačkom salonu Teuta. Nikad nisam imala hrabrosti za veliko eksperimentiranje s bojama, u mladosti sam isprobala nekoliko nijansi smeđe i plave, i to je bilo to. Danas kosu njegujem preparatima Leonor Greyl, a volim nakon sušenja nanijeti Kerastase Elixir Ultime ulje za vrhove, a katkad i šampon istog brenda - jer super miriši.

KAD MIRIS POTAKNE SJEĆANJA

Parfemi su mi važni, a mirise uvijek povezujem s određenim mjestima i događajima iz prošlosti. Prvi parfem kojem pamtim je Bvlagri Omnia, i sad dok mislim na njega, osjećam njegov miris koji me vraća u srednjoškolske dane. Inače, trenutačno mi najviše odgovaraju parfemi niche brenda Byredo, koje uvijek kupujem na putovanjima i imam nekoliko otvorenih bočica - koje koristim ovisno o raspoloženju. Parfeme si kupujem sama, jer najbolje znam što mojem nosu odgovara.

image

Westman Atelier rumenilo u stiku

SANJA JAGATIĆ/PRESS

NEUPADLJIVI NOKTI

Njegovane ruke s neupadljivim noktima, to mi je pojam dobrog stila. Nisam pobornica trenutačno vrlo popularnog nail arta, moj izbor su kratki nokti - ili s crvenim lakom, ili nekom nježnom bojom, ili bez laka. Svaki mjesec odlazim na manikuru i na pedikuru.

Linker
06. travanj 2024 16:18