beauty inspo

Zavodljiv i odvažan: Kako izabrati savršenu nijansu crvenog ruža

Ako želite isprobati upečatljive crvene nijanse u odjevnim kombinacijama, ali i u make-up looku, onda je veljača najbolji trenutak za to.

Iako iskazi ljubavi ne bi trebali biti svedeni samo na jedan mjesec, veljača je ipak vrijeme kada oni posebno dolaze do izražaja. Crvene ruže i trgovine preplavljene čokoladama u obliku srca će vas podsjetiti da se u ovom mjesecu obilježava Dan zaljubljenih, a to znači ujedno i dominaciju crvene boje. To je nijansa koja ostavlja jak vizualni dojam, a asocira na odlučnost, opasnost, strast i ljubav. Ako želite isprobati upečatljive crvene nijanse u odjevnim kombinacijama, ali i u make-up lookovima, onda je veljača pravi trenutak za to.

image

Iako može fantastično istaknuti adute lica, katkad je teško pronaći idealnu nijansu crvene boje

LAUNHMETRICS/SPOTLIGHT

A kada govorimo o make-upu, nema boljeg do bezvremenskog klasika - crvenog ruža. Međutim, iako može fantastično istaknuti adute lica, katkad je teško pronaći idealnu nijansu. No bez brige, sve što trebate je razmisliti o svom podtonu kože i boji zubi, jer crvena boja stoji baš svakome. Kako bismo vam olakšali potragu, donosimo nekoliko smjernica, ali i proizvoda koji su nas oduševili.

Prije svega, važno je pripaziti na nijansu zubi, s obzirom na to da crveni ruž može dodatno naglasiti žutilo, pa čak i stvoriti lažan efekt žutih zubi. Ako se susrećete s ovakvim problemom, bilo bi dobro odabrati ruž u boji trule višnje koji će stvoriti kontrast i neutralizirati žutilo. Osim njega, sjajan izbor predstavljaju i koraljne nijanse, ali i ruževi sa sjajem koji će reflektirati svjetlo s usana.

image

Pri odabiru crvenog ruža potrebno je razmisliti o podtonu kože i boji zuba

LAUNHMETRICS/SPOTLIGHT

Idući je korak odrediti koji podton kože imate: neutralni, hladni ili topli. Ljudi s neutralnim podtonovima imaju mješavinu hladnog i toplog podtona pa im najčešće pristaju gotovo sve nijanse, dok će osobe ostalih podtonova ipak morati uložiti malo vremena kako bi pronašle onu idealnu. Topli se manifestira u obliku žute i zelene nijanse, što se vidi po boji žila na zapešću. Ovom podtonu najbolje pristaju ruževi koraljne nijanse, kao i oni koji vuku na narančastu boju. Osobama tamnijeg tena će odgovarati tamnije i jarko crvene nijanse. S druge strane, osobe hladnijeg podtona često imaju svijetlu put, dok su im žile na zapešću ruke ljubičaste ili plave boje. Za njih su najbolji ruževi hladnijih nijansi, s ljubičastom ili plavom bazom, jer će naglasiti prirodnost tena.

image

L’Oréal linija Color Riche Intense Volume Matte Slim (14,20 eura)/Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick (10,90 eura)/Lancôme L‘Absolu Rouge Ruby Cream (39,79 eura)/ Clinique Pop™ Reds (42,49 eura)

PRESS

Kada govorimo o samim proizvodima, posebno se istaknula prošlogodišnja L’Oréal linija Color Riche Intense Volume Matte Slim ruževa u kojoj možete naći pregršt crvenih nijansi, a koju hvale mnogobrojne žene na društvenim mrežama. U sastavu imaju hijaluronsku kiselinu koja hidrira usne, a postojani su, kako kažu, i nakon 16 sati. Wow efekt dobit ćete i pomoću još jedne linije, odnosno Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick. Ovu liniju ruževa također krase intenzivne nijanse i besprijekoran mat finiš, a također je jedan on najhvaljenijih od strane korisnica. Svojom dugotrajnosti i iznimnom pigmentacijom istaknuli su se i Lancôme L‘Absolu Rouge Ruby Cream ruževi, ali i Clinique Pop™ Reds ruževi sa sastavom u kojem su hranjivi sastojci poput nara koji održava usne mekanima.

image

Chanel Luminous Intense Lip Colour 99 Pirate (41,64 eura)/Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Le Rouge (43,89 eura) / Gucci Rouge à Lèvres Mat Matte Goldie Red (43,49 eura) / Hermès Rouge Hermès Satin 64 Rouge Casaque (63.85 eura)

PRESS

Naravno, treba spomenuti i ruževe koji su s vremenom dobili kultni status. U Chanelovom asortimanu postoji cijeli niz savršenih crvenih nijansi, ali Chanel Luminous Intense Lip Colour u nijansi 99 Pirate je daleko najpopularniji. U sastavu je sappan drvo koje hidrira usne, a finiš nije pretjerano sjajan. Na listi je naravno i Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture ruž u nijansi Le Rouge. Riječ je o iznimno pigmentiranom ružu koji ima mat finiš i sigurno vam neće ostati na zubima. Tu je i Gucci Rouge à Lèvres Mat Matte ruž u boji Goldie Red s izrazito nježnom formulom koja ne isušuje usne. Treba svakako spomenuti i Hermès Rouge Hermès Satin ruž u boji 64 Rouge Casaque koji bi vas mogao oduševiti svojom jarkom nijansom, inspiriranom odjećom koju nose profesionalni džokeji.

Linker
20. travanj 2024 07:57