PRESS/GLORIA EDIT
Snažne i samopouzdane

Zlatokose novog doba: Kako su Sofia Vergara i Sydney Sweeney osvojile beauty svijet

Novi angažmani holivudskih zvijezda u beauty industriji u kontrastu su s njihovim aktualnim ekranizacijama: i Sydney Sweeney u filmu "Reality" i Sofia Vergara u seriji "Griselda" izgledaju bezlično, a kao ambasadorice brendova za kosu predstavljaju se kao raskošne plavuše.

Novi angažmani holivudskih zvijezda u beauty industriji u kontrastu su s njihovim aktualnim ekranizacijama: i Sydney Sweeney u filmu "Reality" i Sofia Vergara u seriji "Griselda" izgledaju bezlično, a kao ambasadorice brendova za kosu predstavljaju se kao raskošne plavuše.

Holivudske zvijezde 51-godišnja Sofía Vergara i 26-godišnja Sydney Sweeney gotovo istodobno su postale nove globalne ambasadorice vodećih brendova za njegu kose - jedna za Schwarzkopf, a druga za Kérastase. Zanimljiva je podudarnost što su njihovi beauty angažmani objelodanjeni baš dok glumice u svojim aktualnim ekranizacijama nastupaju u mnogo "neuglednijem" izdanju od uobičajenog.

Kolumbijska ljepotica Sofía Vergara sada u novoj Netflixovoj hit-seriji "Griselda" glumi zloglasnu šeficu narkokartela Griseldu Blanco, koja je sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća bila strah i trepet u Americi. Kako bi nalikovala na okrutnu dilericu, Sofíji su naizgled promijenili crte lica pomoću šminke te je nosila periku i protetske umetke na nosu, obrvama i zubima. Dok su vizažisti i maskeri "preobražavali Sofíjino egzotično lice u prosječno", ona je uživala u karakternoj transformaciji, pokazujući publici da može biti i zlica, a ne samo lepršava komičarka naglašenih oblina na kakvu su navikli u seriji "Modern Family".

I Sydney Sweeney, koja inače u punom sjaju pokazuje svoje tjelesne atribute, izgleda prilično "bezlično" u kriminalističkoj drami "Reality" što je nedavno osvanula na platformi HBO. Temelji se na istinitoj priči o zviždačici Reality Winner koja je radeći kao prevoditeljica za američku vladu naišla na tajno izvješće o ruskoj umiješanosti u predsjedničke izbore u SAD-u 2016. te ga proslijedila medijima, zbog čega je završila u zatvoru. Tako je i Sydney, koju publika ponajviše pamti kao problematičnu tinejdžericu u seriji "Euphoria" te zajedljivu studenticu u seriji "White Lotus", izašla iz okvira.

image

Sydney Sweeney glumi u novoj drami "Reality"

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

To što je u aktualnim ekranizacijama Sydneyin i Sofíjin seksi izgled "prigušen", efektan je kontrast njihovim angažmanima u beauty industriji - što zapravo pridonosi popularizaciji brendova koje zastupaju. I prije suradnje s vodećim brendovima za njegu kose Sofía Vergara i Sydney Sweeney već su se etablirale u beauty biznisu.

Sofía je svojedobno bila zaštitno lice za šminku CoverGirl i šampone Head&Shoulders, prije deset godina pokrenula je liniju parfema, a prošle godine i vlastiti kozmetički brend Toty putem kojeg posebno promiče važnost zaštite kože od prekomjernog izlaganja suncu."Kad sam odrastala u Kolumbiji, smatralo se poželjnim pržiti se na plaži namazana kokosovim uljem, no odavno to ne činim. Već tridesetak godina nisam izašla na sunce bez visokog zaštitnog faktora", istaknula je Sofía.

image

Sofia Vergara glumi Griseldu Blanco u Netflixovoj seriji "Griselda"

NETFLIX/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Sydney je pak 2022. postala američka ambasadorica korejske kozmetike Laneige, uslijed čega im se popularnost toliko povećala da su je početkom ove godine proglasili i svojom globalnom ambasadoricom. "Imam izuzetno osjetljiv ten. Dugo mi je trebalo da pronađem kozmetiku koja je dovoljno hidratantna, ali i dovoljno hranjiva. Među najvećim otkrićima mi je maska za usne, jer uobičajeni balzam jednostavno nije dovoljan", objasnila je Sydney, zahvaljujući kojoj su noćne maske za usne Laneige globalni hit.

Prošle godine započela je suradnju s grupacijom L‘Oréal, kao zaštitno lice Armanijeva parfema My Way, a sada je i promotorica L‘Oréalova brenda za kosu Kérastase. "Zbog raznolikih uloga često mijenjam boju kose i puno je moram stilizirati, pa mi je njega itekako važna. Kérastaseova ulja i tretmani vraćaju moju kosu u život", tvrdi Sydney, koja je unatoč kolorističkim promjenama najprepoznatljivija kao plavuša.

Takva je i osvanula u Kérastasevoj kampanji - kao moderna verzija Zlatokose. I Sofía Vergara pojavljuje se sa zlaćanom kosom u Schwarzkopfovoj kampanji. Oni su, naime, proglasili 2024. godinom "blond" boje, a pritom Sofía otkriva da je ustvari prirodna plavuša. "Kad sam prije dvadesetak godina došla u Hollywood, to što nisam brineta nije bilo u skladu s njihovim očekivanjima. Podrazumijevalo se da "latino" žena ima tamniju kosu. Stoga, da bih imala veće šanse za dobivanje uloga, postala sam tamnosmeđa. Sada više ne moram raditi takve ustupke", kazala je Sofía koja će uskoro započeti kampanju pozivajući žene da prihvate svoj prirodnu ljepotu pod vlastitim uvjetima.

image

Sofia Vergara u kampanji za Schwarzkopf

PRESS

Odabir Sofíje i Sydney kao vodećih zlatokosa novog doba vjerojatno se temelji i na njihovim impresivnim životnim pričama koje se uklapaju u suvremeni ideal snažne i samopouzdane žene. Sofía Vergara je već gotovo bila završila studij stomatologije u Kolumbiji, no okrenula se šoubiznisu. Nakon što je potkraj devedesetih njezin brat ubijen tijekom pokušaja otmice, odselila se u SAD. U 28. godini pobijedila je rak štitnjače te korak po korak izgradila zvjezdanu karijeru.

image

Sydney Sweeney​ postala je zaštitno lice brenda Kérastase

PRESS

Sydney Sweeney odrasla je u skromnoj obitelji koja joj je pokušala pomoći da se u tinejdžerskoj dobi počne etablirati u Hollywoodu, no roditelji su pritom bankrotirali i razveli se, za što Sydney i danas predbacuje sebi. No, odlučila je uspjeti unatoč nedostatku novca i privilegija, obilazeći audicije punih šest godina prije nego što je počela dobivati značajnije uloge. Zvijezda koja se s humorom bori protiv predrasuda da je praznoglava plavuša s velikim grudima ima jedan neobičan hobi - popravlja automobile. Velika je ljubiteljica oldtajmera, a radove u svojoj garaži prikazuje na svom popularnom TikTok profilu Syd‘s Garage.

Linker
26. travanj 2024 11:53