U OBLACIMA

Znate li što je ‘cloud skin‘, trenutno vodeći trend u svijetu šminkanja?

Među vodećim trendovima u šminkanju nametnuo se tzv. cloud skin - riječ je o nanošenju biranih proizvoda zahvaljujući kojima ten neće biti previše mat ni sjajan, već prirodno prozračan.

Za osobe sklone sanjarenju obično se kaže da im je glava u oblacima. U svijetu ljepote ovaj izraz može se drukčije shvatiti otkako je među vodećim trendovima u šminkanju takozvani cloud skin (koža poput oblaka). Riječ je o nanošenju hidratantnih i pigmentiranih proizvoda na način da ten ne bude ni posve mat, ni intenzivno blistav, već se doima prirodno prozračnim i mekim. Efekt se postiže odmjerenom kombinacijom preparata s nešto više sjaja (npr. lagano svjetlucavi bazni prajmer) s onima što imaju "polumat" teksturu, poput nove generacije superfinih pudera. Cloud skin nije zahtjevan, osim što iziskuje malo strpljenja: proizvode ne valja nanositi neposredno jedan za drugim, nego za svaki treba pričekati koju minutu da se dobro stope s kožom - kako bi konačan rezultat bio besprijekoran.

HIDRATACIJA

Vizažisti običavaju reći da nema dobre dekorative bez preparative. Stoga ten ponajprije mora dobiti dovoljno vlage - od čišćenja lica nježnim preparatom što pomaže zadržavanju svježine, do superhidratantnog seruma, kreme i(li) maglice s kojima će koža postati "punija" i blistavija. Malo pričekajte da se njegujući proizvod temeljito upije, a potom nanesite bazu za šminkanje (primer). Poželjno je da i baza bude hidratantna, blago sjajna te vrlo lagana, da koža nesmetano diše.

image

L‘Eauxygénante umirujuća maglica s ekstraktima runolista, naranče i kivija 51 €/384,26 kn BIOLOGIQUE RECHERCHE/ Forever Glow Veil sjajni hidratantni ‘prajmer‘ 53 €/399,33 kn DIOR/ Crème Fraîche baršunasta hidratantna krema s biljnim mlijekom i bademovim uljem 19,95 €/150,70 kn NUXE

NIKOLINA KRZNAR

LAGANI PUDER

Lakoća je "zakon" i kad je riječ o pigmentiranim proizvodima. Započnite s prozračnim tekućim puderom što se fino stapa s kožom. Za to su najpogodniji puderi s teksturom poput seruma, obogaćeni njegujućim sastojcima. Ne trebaju biti posve matirajući, nego pomalo rasvjetljujući, s efektom mekog fokusa za "ozaren" izgled. Za ujednačeniji nanos nježno izblendajte tekući puder spužvicom ili mekom četkicom. Potom lagano natapkajte lice puderom u prahu (može biti i proziran), i to u vrlo maloj količini, kako bi ten ostao svjež.

image

Nude Drop Tinted Serum tekući puder s hijaluronskom kiselinom 8,90 €/67,06 kn CATRICE/
Blended Face Powder mineralni puder u prahu s četkicom 53,75 €/404,98 kn CLINIQUE/ Ultra Le Teint tekući puder s efektom mekog fokusa 59,06 €/445 kn CHANEL

NIKOLINA KRZNAR

DAŠAK BOJE

Želite li nešto više boje na obrazima, kao najbolje rješenje preporučuje se kremasto, lako razmazivo, polumat rumenilo baršunaste teksture - u minimalnoj dozi i nježnoj nijansi, kako bi se lice doimalo prirodno zarumenjenim. Umjesto rumenila na jagodice možete nanijeti i malo kremastog highlightera, ali pritom svakako odaberite onaj bez intenzivnog sjaja. Rumenilo, odnosno highlighter, mora se vrlo suptilno nadopunjavati s puderom, bez naglašenih poteza i jakih prijelaza - kao da se prirodno stapaju.

image

Minimalist WhippedPowder Blush kremasto rumenilo 47,65 €/359,02 kn SHISEIDO/ Stick Highlighter lako
razmazive teksture 37,03 €/279 kn ANASTASIA BEVERLY HILLS

NIKOLINA KRZNAR
Linker
16. travanj 2024 22:45