PEXELS
SKINCARE TAJNE

Znate li što je multimasking? Ovo su kombinacije za jesen koje smo isprobali

Ako imate suhu, mješovitu, suhu ili zrelu kožu, ovo je za vas.

Ako imate suhu, mješovitu, suhu ili zrelu kožu, ovo je za vas.

Multi-masking, osim što je američki fancy word koji sjajno funkcionira kao hashtag, zapravo je jednostavan način da podignete svoju rutinu njege kože na višu razinu. Njegovo ime samo po sebi dosta govori: multi-masking, ili višestruko maskiranje, dobar je način da svojoj koži date točno ono što joj treba, i to točno na mjestu gdje joj to treba.

U potrazi za idealnim kombinacijama, isprobali smo desetke nekih od najpopularnijih maski na beauty sceni, i složili kombinacije koje najbolje funkcioniraju. Od liftinga, preko pročišćavanja te anti-age i maski za revitalizaciju kože, donosimo najbolje parove. Ali prije svega, za one koji se prvi put susreću s ovom trendi tehnikom, prvo malo teorije pa nakon toga praksa.

Što je točno "multi-masking"?

Multi-masking, ili višestruko nanošenje maski je tehnika nanošenja različitih maski na različita područja kože. Multi-masking nije ovdje samo da bismo izgledali cool na Instagramu s kožom prekrivenom raznobojnim maskama, već ima svoju konkretnu svrhu, a to je da nam omogućuje da istovremeno riješimo nekoliko različitih problema kože. Na primjer, ako imate masnu T-zonu, ali suhe obraze, možete koristiti masku za masnu kožu na nosu, bradi i čelu, a hidratantnu masku na preostalom dijelu lica. Jer, mala je vjerojatnost da ćete pronaći masku za lice koja radi skoro sve u isto vrijeme.

image

U potrazi za idealnim kombinacijama, isprobali smo desetke nekih od najpopularnijih maski na beauty-sceni, i složili kombinacije koje najbolje funkcioniraju.

KOOLSHOOTERS PEXELS

Za koga je multi-masking?

Dobra vijest: multi-masking je za sve. Sve što trebate učiniti je odabrati maske za lice koje odgovaraju vašem tipu kože i problemima, a ponajviše ako imate tzv. kombiniranu kožu, kakvu zapravo imaju skoro svi. Ako vam je teško odabrati jednu masku koja zadovoljava sve prave potrebe vaše kože, tehnika multi-masking je za vas.

KOMBINACIJA 1: ZA SUHU KOŽU

image

Sisley Radiant Glow Express Mask, 116,90€ i Biologique Recherche Crème Masque Vernix, 151€

PR

Na T-zonu nanesite nježnoružičastu Sisley Radiant Glow Express masku za čišćenje s crvenom glinom koja čini kožu blistavom. I prije nego što kažete da će vam glina isušiti kožu, ova maska obećava pročišćivanje kože, ali bez isušivanja i bez stvaranja osjećaja zatezanja, pa je idealna za T-zonu kože koje je inače suha. Na ostatak kože i vrat nanesite Biologique Recherche Crème Masque Vernix, koja je toliko bogata da se često koristi kao maska. Pomaže u obnavljanju optimalnog stanja epiderme tako da se osjeća kao "ponovno rođena". Njezina tajna? Bogata je lipidima, proteinima i antioksidativnim peptidima koji štite, regeneriraju i revitaliziraju, a vole je suha i dehidrirane kože.

KOMBINACIJA 2: ZA MJEŠOVITU KOŽU

image

Erborian Black Scrub 37,90€ i Susanne Kaufmann Moisturizing Mask, 57,08€

PR

Na T-zonu nanesite Erborian Black Scrub crni pročišćavajući piling, koji sadrži aktivni ugljen u prahu, a možete ga pritom i umasirati u kožu, jer djeluje i kao piling. Ostavit će T-zonu čistom, zaglađenijom i blistavijom, jer upija višak sebuma i toksine. Na preostali dio kože nanesite Susanne Kaufmann Moisturizing Mask, bogatu masku koja će nahraniti sve tipove kože, pa i mješovitu, a obratit će se i problemu sivila kože kojem je ovaj tip kože često sklon.

KOMBINACIJA 3: ZA OSJETLJIVU KOŽU

image

Origins Clear improvement Active Charcoal Mask to Clean Pores, 35€ i REN Evercalm™ Ultra Comforting Rescue Mask, 48€

PR

Origins Clear Improvement idealna je maska za T-zonu osjetljive kože jer sadrži prirodne sastojke, kao što su drveni ugljen bambusa i bijelu glinu, i ne sadrži puno ostalih sastojaka, što osjetljiva koža voli. Na preostali dio kože nanesite REN Evercalm™ Ultra Comforting Rescue Mask, kremastu umirujuću masku koja se bori protiv preosjetljivosti i crvenila, a ostavlja kožu baršunastom, zaglađenom, ujednačenog tena i blistavog, zdravog izgleda.

KOMBINACIJA 4: ZA ZRELU KOŽU

image

Environ Skin EssentiA Hydrating Clay Masque, 47€ i Chanel Le Lift Pro Masque Uniformité, 179€

PR

Zrela koža je najčešće osjetljiva, tanka i sklona hiperpigmentaciji, pa joj je potrebna ozbiljnija njega. Za sve one koji u zrelim godinama još uvijek imaju problema za T-zonom, tu je Environ Skin EssentiA Hydrating Clay Masque, maska za lice s glinom, koja sadrži vitamin E, antioksidans koji rehidrira kožu, a dobra strana je to što ne usušuje kožu i formulirana je za zrelu kožu. Osim toga, možete je koristiti i kao piling. Na ostali dio kože nanesite ovu luksuznu Chanelovu masku za lifting i izjednavačenje tena. Le Lift Pro Masque Uniformité je gelaste guste teksture, i djeluje na probleme hiperpigmentacije, smanjuje znakove starenja, te koži daje blistavost.

Linker
26. travanj 2024 12:48