Trik modnih znalaca

5 boja zbog kojih će vaš styling izgledati skuplje

Možda zvuči glupo, pa čak i bespredmetno dovoditi u vezu ovo dvoje, ali činjenica je kako mozak drugačije reagira na određene boje te ih svrstava u kategoriju ‘ovo mora da je skupo‘.

Ako ste jedna od onih koja ne pati za skupim krpicama, ali bi ipak voljela u ormaru imati nekoliko dobrih komada koji bez obzira na cijenu mogu djelovati kvalitetno, pa čak i "skupo", onda je ovo vodič za vas. Naime, istraživanja su pokazala kako određene boje percipiramo kao "skupe", iako za njih možda uopće nismo izdvojili puno novca. Stoga idući puta, prije nego posegnete dublje u džep, pogledajte u svom omiljenom highstreet brandu imaju li u ponudi aktualnih kolekcija komade u jednoj od ovih boja. Pritom, naravno, vodite računa o tome da materijal nije jeftin, jer u tom slučaju ni dobro odabrana boja ne može pomoći.

Kvalitetne tkanine, monokromatska odjeća i oštri krojevi su prvi koraci. Što se tiče boja, u svakom slučaju izbjegavajte neonske nijanse, osim ako niste nepopravljiva pobornica trendova.

image

Svita Sobol

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

MOĆNA CRNA

Crna je najčešći izbor za elegantne stylinge. Paleta ove boje, međutim, uključuje tonove koji se međusobno dopunjuju stvarajući prave kontraste. Dovoljan je jedan pogled na stylinge street style zvijezda i odmah ćete primijetiti da se modni insajderi često oslanjaju upravo na crnu.

image

Caroline Daur

GROSESCU ALBERTO MIHAI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

NEVINA KREM

Najnježnija i najsvjetlija nijansa za jesenju i zimsku garderobu je krem, a ne bijela boja. Nosite je čak i za kreiranje total lookova, igrajući se različitim teksturama.

image

Darja Barannik

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/SHUTTERSTOCK

SVE NIJANSE SMEĐE

Bogata boja čokolade, bež i sve zemljane nijanse osnova su za styling koji izgleda dobro, elegantno i da - skupo. Ove neutralne nijanse se također dobro slažu sa zlatnim detaljima, raznovrsnih su tonova i nadograđuju bilo koji stil.

image

Nina Sandbech

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

UPEČATLJIVE PINK & NARANČASTA

Možda nije najočigledniji izbor, ali ipak, hrabra nijansa poput jarko narančaste ili Valentino roze daju dašak luksuza svakom stylingu, a pogotovo ako ih znate dobro kombinirati. Kada za jesenju sezonu birate odjeću u ovim bojama, neka to budu tople veste, odijela, kaputi ili modni dodaci.

image

TyLynn Nguyen

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

TAMNO PLAVA

Ako niste ljubiteljica crne boje, tada birajte tamno plavu koju je lako kombinirati s bijelom, crvenom, smeđom, srebrnom... Izgleda skupo i nije slučajno da je nose jahtaši ili što je omiljena boja Christiana Diora.

image

Darja Barannik

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/SHUTTERSTOCK

VJEČNA SIVA

Siva je još jedna boja koja uvijek ima moć djelovati skupo. Ova boja se lako kombinira s crnom, plavom, bijelom, ali i živim bojama što nam omogućava kreiranje bezbroj odjevnih kombinacija koje izgledaju jako dobro.

Linker
14. travanj 2024 04:45