fora ili promašaj?

Balenciaga prodaje naušnice od vezica za cipele, cijena im je paprena

Ako ste mislili da su vezice samo funkcionalan dodatak obući, prevarili ste se jer slavna modna kuća misli drugačije.

U modi smo se tijekom godina nagledali svačega - od poderanih Gucci najlonki do Balenciagine shopper torbe koja je preslikana Ikeina Frakta torba. Uz takve dizajnerske komade naravno dolazi i paprena cijena, a novi Balenciagin komad mnogima će staviti upitnik iznad glave.

Naime, na webshopu Matches Fashion osvanule su Balenciaga naušnice napravljene od crnobijelih vezica za tenisice. Vezice su zavezane u mašnu i pričvršćene na metalni nastavak na kojemu je ugravirano ime brenda, tako da vezice ne morate provlačiti kroz rupicu na uhu!

image

Balenciaga naušnice s vezicama, 1460 kuna.

MATCHES FASHION

Kako navodi Matches Fashion, ove naušnice je dizajnirao kreativni direktor Balenciage Demna Gvasalia s ciljem da uklopi svakodnevne predmete u kolekciju nakita. Naušnice se prodaju po cijeni od oko 1460 kuna, a možete ih nabaviti ovdje.

image

Vezice su spojene na metalni nastavak.

MATCHES FASHION

Ako vam se ove naušnice nikako ne uklapaju u vaš stil, Demna je osmislio ogrlicu, točnije choker od istog materijala s pločicom na kojoj piše Balenciaga. Nju možete kupiti ovdje za nešto veću cijenu od 2620 kuna.

Iako možda trošenje stotina dolara na nakit s vezicama možda nije najbolja stilska investicija, ovo nije prvi put da se vezice predlažu kao materijal za nakit. U knjizi o stilu iz 1956. "What Shall I Wear?" američka modna dizajnerica Claire McCardell predlaže čitateljima da stvore prepoznatljiv izgled koji je jedinstven za njih, kao što je vezanje crvene vezice oko vrata kao ogrlice.

image

Balenciaga ogrlica s vezicom, 2620 kuna.

MATCHES FASHION

Ako vam se sviđa ovaj trend, ali ne želite na njega potrošiti toliko novca, kupite obične vezice za tenisice, zavežite ih s prednje strane vrata, na zapešće ili na nožni zglob. Naušnice od vezica možete napraviti sami. Treba vam samo vezica, metalni nastavak za naušnice koji se može nabaviti u trgovinama za rukotvorine te pištolj s vrućim ljepilom. Svežite mašnu, zalijepite je na metalni nastavak i imate cool naušnice!

Linker
19. travanj 2024 08:21