PROFIMEDIA
Ludnica oko Barbie

Barbie i Chanel su savršena modna priča za početak tjedna

Film o "Barbie" naglasio je važna pitanja poput jednakosti, feminizma i egzistencijalne krize, a veliki dio cijele priče je i moda.

Film o "Barbie" naglasio je važna pitanja poput jednakosti, feminizma i egzistencijalne krize, a veliki dio cijele priče je i moda.

Ako ćemo navesti jedan nerazdvojni par, onda su to Chanel i Barbie. U filmu o slavnoj Mattelovoj lutki, Margot Robbie, ujedno i ambasadorica za Chanel, utjelovila je Stereotipnu Barbie i naravno da smo gledajući film uočili potpis francuske kuće Chanel - od kompleta od tvida do modnih dodataka poput torbice u obliku srca.

"Uočit ćete puno Chanel komada jer Barbie obožava Chanel! Tijekom snimanja filma imala sam priliku nositi nevjerojatne outfite s potpisom ove francuske kuće. Ono što je karakteristično za Barbie je to što ima sve moguće modne dodatke - šešir, mašnu, nakit... Nakit je u ovoj priči preuveličan i velik, a šeširi nisu u ulozi zaštite od sunca već kao čisti modni dodatak, u kompletu s cipelama, torbom i ostatkom looka. Bilo je zaista zabavno!", kazala je Margot Robbie u intervjuu početkom srpnja, glumica koja je savršeno utjelovila poznatu lutku.

Za vrijeme promocije filma diljem svijeta imala je priliku na najbolji mogući način nositi Barbie lookove - što je i učinila i servirala nam outfite koji će se zapamtiti. Neki od njih dolazi iz Chanela, a Margot je nosila i arhivske komade, primjerice komplet od tvida. Sako ružičaste boje je primjerice na etiketi imao ispisano ime Claudia - za supermodela Claudiju Schiffer koja je sako nosila u devedesetim godinama. Prošivena torbica u obliku srca također je, kao dio modne povijesti i nevjerojatno sladak dodatak, ukrala pažnju, a Margot je priznala da su sve glumice na setu željele barem pridržati ovaj model.

image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Inače, kreativna direktorica Chanela Virginie Viard bila je zadužena za pet outfita koji su se pojavili u filmu (tri odijela, skijaško odijelo i haljina) kao i za brojne modne dodatke, od spomenute torbice, odličnog nakita, sunčanih naočala i šešira. Skijaško odijelo rađeno je i za Kena kojeg je utjelovio sjajni Ryan Gosling. Kostimografkinja Jacqueline Durran na raspolaganju je imala izbor odjevnih komada u svim nijansama ružičaste iz ready-to-wear kolekcija COCO BEACH i COCO NEIGE. Pet predstavljenih silueta – – odabrano je da istaknu lik Barbie dok se kreće kroz svoje putovanje u filmu.

Linker
28. travanj 2024 13:35