LUKSUZNA IMITACIJA

Bottegina verzija papirnate smeđe vrećice iz dućana postala je viralna. Cijena joj je 2000 eura

Na prvi je pogled gotovo nemoguće razaznati kako Bottegina nova smeđa torba, čija je cijena 2000 eura, nije izrađena od papira.

Još je u veljači 2022. u svojoj debitantskoj kolekciji za Bottegu Venetu Mathieu Blazy privukao pozornost neobičnim odjevnim predmetom - trapericama, koje su, na sveopće iznenađenje, bile u potpunosti napravljene od kože. Isti je koncept provukao i kroz sljedeću kolekciju za proljeće 2023., u kojoj su dominirali naizgled jednostavni komadi s luksuznim zaokretom.

Bio je to suptilan način odavanja počasti tradiciji ove slavne talijanske kuće, koja je 60-tih započela s izradom zanatskih kožnih proizvoda razvivši prepoznatljivi dizajn kožnog tkanja - "intrecciato" - koji je odmah postao Botteginim zaštitnim znakom. Blazy je tako predstavio kožne košulje, traperice, čarape, potkošulje i, najnovije, shopper torbe koje imitiraju klasične smeđe papirnate torbe iz supermarketa.

Na prvi je pogled gotovo nemoguće razaznati kako Bottegina nova smeđa torba, čija je cijena 2000 eura, nije izrađena od papira. Ovo promišljeno remek djelo od fine teleće kože razotkriva je tek njezina unutrašnjost s podstavom od mekog antilopa, te diskretni logo modne kuće.

image

Bottega Veneta torba

BOTTEGAVENETA.COM

Bottega je predstavila i nešto manju varijantu (po cijeni od 1500 eura), a obje su torbe instantno postale viralne. Komadi poput ovog nerijetko su predmet rasprava jer odbacuju konvencionalne modne norme. Odličan su primjer Balenciagina kožna "vreća za smeće" ili pak "vrećica čipsa", koje odbacuju tradicionalno poimanje "luksuznog" i "skupog" i, čini se, mnoge od kupaca pogađaju u bolnu točku.

Linker
20. travanj 2024 08:28