Moda bez oznake

Capsule kolekcija koju će nositi svi ljubitelji avangarde s predznakom unisex!

Unisex moda vječna je modna zagonetka. Jesu li to ženski komadi koje nose muškarci i obrnuto ili bi unisex moda trebala stvarati neke, potpuno nove, forme i oblike? Odgovor je pokušala potražiti i naša poznata dizajnerica.

Unisex moda, nedosanjani je san svih modnih vizionara. Postoji li to, što je njezina specifičnost, gdje su uopće granice... teško je odlučiti. Svako malo, netko odluči napraviti modnu kolekciju, ali uvijek ostaje pitanje jesu li to muški komadi koje jednostavno nose žene ili obrnuto, ženska odjeća koju nose muškarci.

Što je to unisex u modi pokušala je istražiti u svojoj posljednjoj kolekciji i modna dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik poznata po tome da kontinuirano pokušava pomaknuti granice modnog izričaja.

image
Igor Emil Horvat

Spoznati više, doživjeti snažnije i letjeti u nepoznato – težnje su koje galeba Jonatana Livingstona čine drukčijim od ostalih. Inspirirana kultnom knjigom Richarda Bacha u kojoj je sve moguće samo ako to iskreno želite i spremni ste učiti, dizajnerica je iskoračila u nepoznato i kreirala svoju prvu unisex kolekciju.

Limitirana capsule kolekcija Etna Maar stvorena je za ljeto, ali će se sjajno kombinirati i u nadolazećoj sezoni, uz ranojesenske komade odjeće. Namijenjena je ženama i muškarcima koji znaju teže tome da su ravnopravni, a opet različiti.

image
Igor Emil Horvat
image
Igor Emil Horvat

Majice, bermude, tunike, košulje i lagane jakne – sve što je potrebno za ležerno ljeto i ugodnu ranu jesen, Andrijana Subotić Pjajčik kreirala je s mnogo pažnje, ponajprije fokusirana na udobnost i slobodu kretanja, a potom i na univerzalne linije koje spajaju žensku i mušku modu. Materijali su tijelu ugodni lan i pamuk, idealni za visoke temperature, a boje oponašaju nebo u svim njegovim izdanjima – od čistog plavetnila do duboke, olujno sive uz nezaobilaznu crvenu kojom dizajnerica već godinama opisuje ljubav, strast i radost života. Posebnu poslasticu predstavljaju komadi na kojima dizajnerica intervenira ručnim oslikavanjem galeba kao objekta inspiracije.

image
Igor Emil Horvat

Kampanja za novu kolekciju snimana je u Rijeci, a model Marko Šuša odlično je utjelovio modnu viziju Andrijane Subotić Pjajčik pred objektivom fotografa Igora Emila Horvata i tehničkog asistenta Čedomira Marića.

Linker
19. travanj 2024 07:07