Mlada nada

Eve Jobs na coveru ‘modne biblije‘: Prva naslovnica u prestižnom magazinu

U obitelji koja prednost daje informatici, najmlađa kćer Stevea Jobsa jedva se izborila za manekensku karijeru.

Kao najmlađe od četvero djece Stevea Jobsa, suosnivača Applea, Eve Jobs odrastala je daleko od medija. Njezina majka Laurene Powell-Jobs, druga supruga tehnološkog mogula, trudila se zaštiti je od reflektora, poziranja na crvenom tepihu na javnim događanjima, fotografiranja... No, pokazalo se da 24-godišnja nasljednica priželjkuje baš takav život. I više od toga: kao što je njezin otac promijenio svijet tehnologije, tako se i ona želi dokazati u svijetu mode. Proljetos je potpisala ugovor s uglednom agencijom DNK Model Management i od tada gradi karijeru modela. U svibnju je debitirala na Met Gali, najprestižnijem modnom događanju, nakon čega je američki Vogue objavio njezinu fotografiju među odabranim uzvanicima. Ljetos se pojavila u Vanity Fairu, a sad ima prvu naslovnicu u japanskom izdanju modne Biblije za listopad, piše Hollywood life.

Mlada modna nada diplomirala je na tehnološkim i prirodno-znanstvenim studijima na Stanfordu, godinama se bavila (i natjecala) u preponskom jahanju, a sada se želi posvetiti području koje ju je oduvijek zanimalo, no u obitelji u kojoj IT ima glavnu riječ (starijeg brata Reeda i sestra Erin zanimaju business i informatika) dtek se sada uspjela izboriti za vlastiti put.

Na naslovnici Voguea pozira u predimenzioniranoj majicu Louis Vuitton, a njena netipična ljepota čije (crte lica su joj zanimljive, ali nije klasična ljepotica), očito je ono što se traži na kastinzima za revije jer se poslovne ponude gomilaju. Mlada manekenka već sada može birati što će nositi na revijama, a njen otac koji je 2011. podlegao opakoj bolesti, zacijelo bi se ponosio.

Linker
19. travanj 2024 05:40