BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Kolekcionarka nakita

Gospodarica prstenova: Victoria Beckham u 24 godine braka pokazala 15 zaručničkih prstenova

Davida Beckhama vjerojatno su upoznali svi londonski draguljari, jer skupocjeno je prstenje supruzi darivao gotovo iz godine u godinu. U Victorijinoj kolekciji najviše je dijamantnih prstenova.

Davida Beckhama vjerojatno su upoznali svi londonski draguljari, jer skupocjeno je prstenje supruzi darivao gotovo iz godine u godinu. U Victorijinoj kolekciji najviše je dijamantnih prstenova.

Victoria Beckham i David Beckham u utorak su obilježili 24. godišnjicu braka i proslavili je s djecom u restoranu, a kao i većini bračnih veza i njihovoj su prethodile zaruke. Dok su još bili „spajsica” i aktivni nogometaš, David je Victoriju 1998. zaprosio zlatnim prstenom s dijamantom izdužene forme, što se postiže brušenjem markiz (marquise cut) kako bi se vizualno izdužili prsti osobe koja ga nosi. No, Victoriji je vjerojatno bilo vrlo dosadno tolike godine nositi jedan te isti prsten te ga je ubrzo nakon vjenčanja zamijenila platinastim prstenom vječnosti koji, naravno, simbolizira vječnu ljubav. Zaručnički prsten vjerojatno je i danas najskuplji u kolekciji nakita modne kreatorice, smatraju u britanskom Vogueu, u kojem su se potrudili pobrojiti i ostalo skupocjeno prstenje koje je Victoria na prstenjaku lijeve ruke nosila kroz godine. Ako se nisu zabunili, na Victorijin je prst manje-više svake godine stizao nov skupocjen prsten.

Prvi je na redu nakon prstena vječnosti bio prsten sa smaragdno brušenim (emerald cut) dijamantom, a taj se način brušenja obično primjenjuje na većim primjercima dragog kamena. Nosila ga je od 2003. godine, a već je sljedeće godine, za rođendan 17. travnja, od supruga dobila prsten u obliku aureole s dijamantom u ružičastoj šampanj boji. Tada je bio procijenjen na 880.000 funti.

image

Platinasti prsten koji simbolizira vječnu ljubav

NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iduće godine opet promjena – na red je došao 17-karatni dijamant kruškastog brušenja, što znači da ima 56 faseta, odnosno brušenih površina različitog oblika. Davida su tada već bili upoznali svi londonski draguljari, jer je iduće godine Victoriji ponovo darovao dijamant – odnosno prsten sa žutim smaragdno brušenim dijamantom i trakicom vječnosti.

image

Pozamašni dijamant na Victorijinom prstenjaku

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako se iz dosad rečenog čini da su dijamanti najbolji Victorijini prijatelji, to nije baš sasvim točno – dobra si je i sa smaragdima, a jastučasto brušeni (cushion cut) nosila je u 2007. godini. Uslijedio je tada još jedan dijamantni prsten, Chopardov dijamant smaragdnog reza, koji je sličan prethodnom dijamantu u zbirci, ali je od njega veći, a potom i prsten s rubinima u kombinaciji s bijelim dijamantima.

image

Jedno vrijeme je nosila smaragd

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Svjetlucavi safir

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Godine 2010. na Victorijinom „zaručničkom” prstu mogao se vidjeti vrlo upečatljiv prsten sa svjetlucavim safirom, ali ponovo i zlatni prsten s dijamantom ružičaste boje i ovalno brušenim. Pet godina kasnije nosila je prsten s okruglo brušenim dijamantom „opkoljenim” s dva druga kamena, a pohvalila se i prstenom s mjesečevim kamenom, vrstom kristala, koji je dizajnirala kuća Jacob & Co. Izlet u jeftinije vode nije dugo trajao – Posh je u Cannesu 2016. nosila platinasti prsten s četvrtastim dijamantom, a 2018. prvi je puta viđena kako nosi zlatni prsten s četvrtasto brušenim žutim dijamantom koji nosi i danas.

image

Izgleda da od 2018. Victoria uglavnom nosi isti prsten

VICTORIA BECKHAM/INSTAGRAM
Linker
27. travanj 2024 05:31