PRESS
Suradnja sezone

H&M x Mugler kolekcija u kojoj nećete proći nezapaženo!

Sinoć su zagrebački modni insajderi uživali u novoj modnoj kolaboraciji koja je kao stvorena za odvažne kombinacije.

Sinoć su zagrebački modni insajderi uživali u novoj modnoj kolaboraciji koja je kao stvorena za odvažne kombinacije.

Iako su modne kolaboracije već dobro uigrane forme u modnoj industriji, već neko vrijeme nije se pojavila suradnja koja je izazvala takvu pomutnju kao H&M x Mugler. Naime, radi se o uobičajenoj suradnji ove poznate high street kuće s velikim dizajnerskim imenom, no Mugler je zaintrigirao više nego itko. Manfred je karijeru modnog dizajnera započeo u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, a najveću slavu stječe u osamdesetima kada kroz futurizam i avangardu kreira modnu ženu koja iskače iz uobičajenih okvira.

image

Anamaria Raič, Karla Zelić, Dora Predojević i Luciano Plazibat

PRESS
image

Karla Zelić

PRESS

Prostrana i pomalo mračna, lišena suvišne scenografije, sinoć je dvorana multimedijalnog zagrebačkog centra HALA postala pozornicom za predstavljanje najiščekivanije kolekcije sezone - H&M-a i kultne francuske kuće Mugler. Dizajnerska suradnja, koja je izazvala nezapamćeni interes publike već nakon prvih medijskih napisa, prezentirana je u poznatoj Muglerovoj maniri, s pregršt dobre, zarazne energije, glamura, seksepila, teatralnosti i s neizbježnim prstohvatom drame.

image

Luciano Plazibat

PRESS
image
PRESS
image
PRESS

Mugler je sinonim fetiša i eksperimenta, u svojoj modi komunicirao je oslobođenje od pravila s akcentom na koketiranje s različitim materijalima i dizajnerskim rješenjima. Moderni kiborzi, svojevrsna estetika campa, samo su neki od načina kako možemo opisati Muglerovu modu, a u tom pogledu, provokativnost, izražajnost i hiperženstvenost, sjajno su utjelovili poznati domaći influenceri Karla Zelić, Sonja Kovač, Anamaria Raič, Dora Predojević, Gina Victoria Damjanović, Paula Sikirić i Luciano Plazibat pokazujući kako duh obožavanog francuskog dizajnera, kroz suradnju s H&M-om, i dalje živi u različitim stilskim senzibilitetima.

image

Anamaria Raič

PRESS
image
PRESS
image
PRESS

Mugler H&M kolekcija uključuje mušku i žensku odjevnu liniju, kao i modne dodatke. U kolekciji se mogu pronaći brojni komadi inspirirani bogatom Muglerovom arhivom, posebice njegovim najvećim hitovima koji su obilježili osamdesete i devedesete godine, kao što su kultne bodycon haljine i pripijeni catsuit sa seksepilnim prorezima u ženskoj liniji te dramatični kožnati komadi i blejzeri oštrih rezova u muškoj.

Također, tu je i mnogo trapera, kože i odvažnih modnih dodataka kao i prepoznatljivih elemenata poput korzeta i naglašenih ramena, te kombinacije strogih krojeva i fluidnih linija. Kolekcija nudi i niz rodno fluidnih dodataka uključujući prozirne rukavice i tajice, torbe i šalove, a u sklopu nakita tu su srebrni i zlatni lančići za tijelo, te naušnice i ogrlice u različitim proporcijama i oblicima, od suza do kultne Muglerove zvijezde.

Kolekcija Mugler H&M u prodaji će se naći od 11. svibnja u H&M trgovini u zagrebačkom Centru Cvjetni te na hm.com.

Linker
26. travanj 2024 10:31