Odobrila ih kraljica

I vi se možete osjećati kraljevski! Replike nakita s britanskog dvora izgledaju jednako dobro kao i originali

Ako ste oduvijek maštali o tome kako bi bilo da samo jednom na glavu stavite krunu ili tijaru koju nose princeze, kraljice ili vojvotkinje, sada to i možete. Jedan britanski online shop prodaje predivne komade nakita nadahnute kolekcijom kraljice Elizabete.

Kolekcija nakita kraljice Elizabete II. prilično je impresivna i većina nas može samo sanjati o njoj. Od ogromnog izbora povijesnih tijara do značajnih broševa, dijamantnih ogrlica i naušnica, kraljevski nakit je jednostavno neprocjenjiv. Pa čak i da možete dokučiti njihovu vrijednost, vjerojatno nikada nećete moći doći u priliku nositi ih. Osim ako se, naravno, ne udate za nekog člana kraljevske obitelji.

Srećom, možete se i bez udaje za princa osjećati kraljevski. Naime, u službenoj online trgovini Royal Collection prodaju se vjerne replike kraljevskog nakita koje je odobrila i sama kraljica. Iako neki komadi nakita nisu točne kopije originala, oni su barem nadahnuti nakitom iz kraljevskih sefova.

image
Vojvotkinja Camilla od Cornwalla nosi nekadašnju tijaru Margaret Greville.
JAMES WHATLING/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Predivna Tiara, izvorno napravljena za Margaret Greville, članicu visokog britanskog društva, nadahnula je draguljare za izradu ogrlice s geometrijskim privjeskom. Tijaru je tijekom godina naslijedila kraljica Elizabeta, a u nekoliko prilika nosila ju je vojvotkinja od Cornwalla.

image
Ogrlica s geometrijskim privjeskom, 220 funti.
ROYAL COLLECTION SHOP

Poznato je da kraljica obožava broševe pa je logično da će neki njezini omiljeni komadi imati replike. Broš u obliku košare s cvijećem simpatičan je modni dodatak, a njegova cijena prilično je povoljna.

image
Kraljica Elizabeta II. obožava broševe, posebno ovaj u obliku košare sa cvijećem.
IAN JONES/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA
image
Broš u obliku košare s cvijećem, 55 funti.
ROYAL COLLECTION SHOP

Još jedan živopisni set u vlasništvu kraljice Elizabete II. je burmanska Ruby Tiara, koja je nadahnula naušnice. Ovu tijaru od rubina izradio je Garrard & Co. 1973. godine koristeći kamenje iz privatne kolekcije Njezinog Veličanstva. Naravno, naušnice ne krasi drago kamenje već cirkoni.

image
Kraljica nosi burmansku Ruby tijaru.
GOFF ROTA/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA
image
Burmese naušnice, 85 funti.
ROYAL COLLECTION SHOP

Otkako je ušla u kraljevsku obitelj, Kate Middleton je nosila mnogo predivnog nakita, od kojih se posebno ističu biserne naušnice kojima je ukrasila look za krštenje svog sina Louisa. Njihova replika nevjerojatno nalikuje originalu.

image
Vojvotkinja Catherine od Cambridgea nosila je bijele biserne naušnice u obliku cvijeta na krštenju svog sina Louisa.
MATT PORTEOUS/PA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
Biserne naušnice, 120 funti.
ROYAL COLLECTION SHOP

Dakle, ako vam predstoji neki važan događaj ili se jednostavno želite počastiti "kraljevskim" komadom nakita, prosurfajte malo službenom stranicom shopa koji šalje i u Hrvatsku. Možda vam nešto zapne za oko!

Linker
12. travanj 2024 02:09