Profimedia, Abaca
kreacije od meke kože

Jakne, suknje, hlače – odabrali smo najbolje komade od kože iz naših dućana

Odjenuti se u kožu od glave do pete - a pritom ne izgledati poput stripovske junakinje - više nije neostvariv izazov zahvaljujući paleti toplih boja i finim, umjetnim ili prirodnim materijalima u kojima žena izgleda i moćno i profinjeno.

Odjenuti se u kožu od glave do pete - a pritom ne izgledati poput stripovske junakinje - više nije neostvariv izazov zahvaljujući paleti toplih boja i finim, umjetnim ili prirodnim materijalima u kojima žena izgleda i moćno i profinjeno.

Dok je koža uobičajen materijal za modne dodatke, posve je druga stvar kad je riječ o odjeći - osobito ako se nosi od glave do pete. Asocijacije koje izaziva osoba odjevena u kožnati komplet kreću se od zločeste superheroine poput Žene mačke iz filma o Batmanu, s neizostavnim fetiš prizvukom, do društvene otpadnice kao što je Imperatorica Furiosa, antijunakinja iz četvrtog nastavka filma “Pobješnjeli Max” koju je glumila Charlize Theron. To više treba pohvaliti trud dizajnera koji su uspjeli osmisliti elegantne i ženstvene kombinacije kakve se mogu nositi u uredu, na domjenku ili svečanoj večeri.

, Image: 365389632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zeppelinphoto
Profimedia, Zeppelinphoto
GIVENCHY

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28:  Xenia Adonts wears a black leather jacket, a burgundy leather dress, a white Chloe bag, leather boots, outside Balmain, during Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019, on September 28, 2018 in Paris, France.  (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Getty Images
Njemačka blogerica Xenia Adonts nosi kožnate odjevne predmete u nekoliko boja

PARIS, FRANCE - MARCH 03:  A model walks the runway during the Hermes show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2018/2019 on March 3, 2018 in Paris, France.  (Photo by Peter White/Getty Images)
Getty Images
HERMES

Tajna je u jednostavnim krojevima i toplim bojama: smeđa, crvena i zelena djeluju mnogo “mekše” od crne, koja se, pak, kombinira s nježnom čipkom i satenom. Moderne tehnologije omogućile su i proizvodnju vrlo tankih imitacija od poliuretana (na sreću ljubitelja životinja i žalost aktivista za zaštitu okoliša), pa umjesto tvrde kože dizajneri rade s imitacijama koje se mogu krojiti i nabirati poput svile i pamuka. Stoga su, osim suknji i jakni, ove sezone u ponudi i kožnate košulje, majice te haljine.

Jakna od umjetne kože 299 kn TERRANOVA

Jakna od kože 1059 kn COMMA

Kožnate hlače širokih nogavica 1950 kn JOLIE’S

Kožnata suknja 799 kn COMMA

Kožnata suknja s metalnim gumbima 1230 kn TWIN SET

Suknja od plisirane kože 1140 kn MAX&CO.

Kožnata jakna 3980 kn PERVO

Haljina od kože i neoprena 1645 kn MARELLA

Jakna od umjetne kože 369 kn IMAGE HADDAD

Suknja od kože s čipkastim obrubom 1154 kn PATRIZIA PEPE

Haljina od skaja i čipke 149 kn MY BOUTIQUE

Kožnata suknja s metalnim zatvaračem 729 kn GUESS

Hlače od umjetne kože 189,90 kn BERSHKA

Visoke kožnate čizme 449 kn HUMANIC

Kožnate rukavice Liu Jo 890 kn FASHION & FRIENDS

Torba od kože 270 kn CALEIDOS

Čizme od dvije vrste kože 1119 kn NINE WEST

Kožnate cipele 999 kn ALDO

Torba od umjetne kože krokodilskog uzorka 219 kn SIX

Gležnjače od lakirane kože 1290 kn GULIVER

Pripremio Oliver Jularić; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
29. travanj 2024 13:06