Boje na stilskom spoju

Jesen je sve samo ne dosadna: Najpopularniji koloristički parovi sezone idealni su za uzbudljive modne kombinacije

Nijanse koje se nalaze jedna pokraj druge na kolorističkoj skali ove su jeseni u strastvenoj modnoj romansi.

Ako ste mislili da je s dolaskom jeseni modna paleta siva, tmurna i dosadna, prevarili ste se. Ove hladne sezone sve je u znaku jarkih boja i spajanja 'nespojivog'. Bilo da ste fan tehnike color blocking ili tek otkrivate magični svijet spajanja sličnih ( a oept različitih) boja na spektru, morate priznati da zajedno izgledaju posve spektakularno.

image
Njemačka influencerica Leonie Hanne.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kolorističke parove koji su bliski na Ostwaldovoj skali među prvima testirale svjetske modne influencerice Leonie Hanne i Caroline Daur. Sada je red na vas da se odvažite na isto, a mi vam donosimo prijedloge što s čim spojiti.

image
Kolekcija Alberta Ferretti.
PROFIMEDIA

Plava i zelena

Premda je riječ o klasičnim bojama, njihov je spoj jedan od ekstravagantnijih jer su obje jednako moćne po intenzitetu i upadljivosti. Stoga se u kombiniranju vodite pravilom da jedna od njih prevladava, dok je druga zastupljena samo jednim odjevnim predmetom.

image
Kolekcija Balmain.
SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

Neon žuta i bež

Između nekoliko fluorescentnih nijansi, žuta je izbila na vrh popularnosti zbog svoje iznimne upečatljivosti, a ove jeseni ne sama, već u paru s neutralnim bež nijansama.

image
Kolekcija Boyarovskaya.
AVALON.RED/AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

Pink i crvena

Između ovih dviju boja najmanji je kontrast u odnosu na druge kolorističke spojeve pa su u odjevnoj kombinaciji jednakopravne - crvene i ružičaste komade možete kombinirati bez previše razmišljanja. No, naravno, nije greška ni da se jednoj boji da prednost - u toj situaciji kompletno ružičastoj kombinaciji dodaje se jedan crveni detalj, ili obrnuto.

A prijedloge za shopping upečatljivih komad potražite u novom broju Glorije IN uz koji vam darujemo knjižicu s popustima od -30% popusta u Designer Outletu Croatia i robnoj kući IKEA!

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
17. travanj 2024 16:16