Zimski klasik

Kaputi od umjetnog krzna u sportskom i elegantnom izdanju

Spoj toplog, čupavog materijala i jednostavnog kroja ovaj model čine favoritom sezone, prikladnim za sve stilove i baš sve prilike.

Većina bi pomislila da bogatašica poput Nicky Hilton Rothschild prezire kapute od umjetnog krzna - s tako debelim bankovnim računom, tko si ne bi priuštio bundu od nerca ili hermelina, pa makar mu i nije drag način na koji takvi kaputi nastaju. No, Nicky se na sva usta hvali kako u svom garderobnom ormaru ima više "lažnjaka", i to takvih kakve, kao što je sama rekla, ima svaka druga žena na njujorškim ulicama. Kako i ne bi, kad je riječ o hit-modelu sezone što Nicky, kao ostrašćena šminkerica, vrlo dobro zna.

image

Američka manekenka Hailey Bieber

247PAPS.TV/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

To, naime, nije bilo kakav kaput od umjetnog krzna, već takozvani "teddy bear" kaput koji - po boji i teksturi - podsjeća na medvjedića igračku, kako i sugerira njegov općeprihvaćeni naziv na engleskom jeziku. Premda su kaputi od umjetnog krzna bili popularni još početkom 20. stoljeća, za ovaj se model smatra da je "rođen" 2013. u talijanskoj modnoj kući Max Mara.

image

Holivudska glumica Katie Holmes

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Osmislio ga je kreativni direktor Ian Griffiths od alpake i mohera, bio je smeđe boje i komotnog, predimenzioniranog kroja i nije trebalo dugo da od kreacije predstavljene na pisti milanskog Tjedna mode postane komad koji mora imati svatko tko se smatra trendsetericom. Griffiths ga je stoga, redizajniranog, predstavio opet četiri godine kasnije, nazvavši ga "čudovištem maloprodaje", smatrajući da je nepravedno zasjenio sve druge modele kaputa koje ta marka ima.

image

Američka glumica Blake Lively

FELIPE RAMALES/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

‘‘Često zažalim što sam ga kreirao jer je postao veći od samog brenda‘‘, rekao je jednom prilikom dizajner koji je u Max Mari od 1987. Pritom je utjecao i na druge brendove, pa se danas taj model može kupiti u raznim varijantama pod raznim markama.

image

H&M, 678,03 KN (89,99 €)

PRESS
image

Mango, 499,90 kn (66,23 €)

PRESS
image

Reserved, 699,90 kn (92,89 €)

PRESS

Osim smeđeg koji je klasik, u trendu su modeli jarkih boja koje su moderne ove sezone - riječ je o električnoplavoj, jarkocrvenoj, ružičastoj i mint zelenoj - te modeli s apstraktnim i geometrijskim uzorkom. A, naravno, nosi se u svim prilikama i svim odjevnim kombinacijama - na društvenim mrežama najpopularnije su kombinacije s trenirkom i hoodicom te s prozirnom večernjom haljinom.

Linker
16. travanj 2024 01:04