Must have

Kaubojska estetika mogla bi obilježiti ovu sezonu, pa smo pronašli idealne komade za svaki budžet

Jedna od predvodnica ovog itekako popularnog stila je i Beyonce koja je nedavno najavila novi country album.

Od apsolutne dominacije trapera koja je zavladala još početkom 2023. godine, vladavine kožnih komada, preko velike opsesije Miu Miu brendom pa sve do "barbiecore" manije, prošlu su godinu uistinu obilježili brojni trendovi u svijetu mode. No kako to i obično biva, s novom godinom dolaze i neki novi stilovi pa u 2024. tako svjedočimo nekim novim modnih trendovima. Jedan od njih je veliki povratak takozvane western estetike ili kaubojskog stila.

Prvi pravi nagovještaj da će upravo ova estetika biti u trendu u godini koja je pred nama dala nam je naslutiti nova kolekcija za jesen/zimu 2024. godine poznate modne kuće Louis Vuitton. Njihova vizija za muškarce bila je inspirirana upravo zapadnjačkom kulturom u kombinaciji s bezvremenskim kaubojskih motivima.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Kaubojske čizme, šeširi, kožne jakne, krzneni i samt materijal, remeni s velikim metalnim kopčama, široke nogavice, traper košulje, resice... Sve su to bili motivi koji su se naročito istaknuli u LV kolekciji. Povratak je to stila koji je uistinu obilježio modnu povijest.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Osim kolekcija na modnim pistama inspiriranih western estetikom, jedna od predvodnica ovog trenda je i pjevačica Beyonce. Ona je nedavno najavila izlazak country albuma "Act II" s dvije nove pjesme "Texas Hold’Em" i "16 Carriages" pa nije dugo trebalo da upravo ova estetika, gotovo u rekordnom vremenu zavlada modnom scenom i osvoji trendseterice diljem svijeta.

Upravo smo zbog toga pronašli komade inspirirane sve popularnijim kaubojskim stilom koji se mogu savršeno ukomponirati u svakodnevne outfite.

image

Zara kožna jakna s resicama (149 eura)/Prada traperice (850 eura)/Louis Vuitton torbica (2859 eura)/Zara romantična bluza s čipkastim porubom (29,95 eura)/Zara kaubojske čizme (39,95 eura)

ZARA/MYTHERESA
image

Vivienne Westwood traper jakna (346 eura)/Tom Ford torbica od brušene kože (2350 eura)/Stradivarius duga traper suknja (25,99 eura)/Isabel Marant čizme (750 eura)

MYTHERESA/STRADIVARIUS
image

Zara torba za nošenje preko ramena od brušene kože (59,95 eura)/Zara košulja haljina cvjetnog uzorka (45,95 eura)/Zara kožna jakna (49,95 eura)/Mango kaubojske kožne čizme (59,99 eura)

ZARA/MANGO
Linker
08. ožujak 2024 04:03