klasika koja ne blijedi

Ključni ovosezonski komadi izgledaju kraljevski u snježnoj boji: No, kod nošenja slijedite ovo ključno pravilo!

Bijela je simbol otmjenosti i luksuza - odjenite je od glave do pete i otkrijte moć monokromatskih kombinacija.

Bijela boja je u raznim konceptima upućivala na nevinost i djevičanstvo, jer se smatrala neokaljanom drugim bojama, odnosno porocima. No, u modnom svijetu, osim moralne i duhovne, simbolizira i tjelesnu čistoću nekoć rezerviranu samo za najviše klase.

Nekad su se bijelim košuljama i podsuknjama razmetali samo bogataši, jer je njihovo održavanje u vremenima bez masovno proizvedenih higijenskih sredstava bilo skupo i nepraktično. Ta je aura luksuza prisutna i danas, premda su pranje, glačanje i kemijsko čišćenje dio “obične” svakodnevice.

image

Alexandre Vauthier

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

To ukazuje na nešto drugo - odjeća i dodaci bijele boje moraju biti besprijekorno čisti, jer u protivnom nepovratno gube na estetici. A to bi bilo šteta jer ključni ovosezonski komadi - kaput, odijelo i robusne gležnjače - izgledaju kraljevski u bijeloj boji.

Ona je istodobno i jedna od hit boja za monokromatske kombinacije, no da se bi dobio previše služben i uniformiran izgled, trebaju se odabrati odjevni predmeti raznih tekstura s mnoštvom detalja i ukrasa zlatne boje, koji posebno veliku ulogu igraju u večernjim prilikama. One koje pak žele romantičniju varijantu svečanog izgleda mogu odabrati neki od brojnih modela haljina iz aktualnih kolekcija.

image

Elie Saab

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

U trendu su raskošni modeli bogato ukrašeni volanima, 3D cvjetovima od tekstila, plisiranim umecima te štrasom i šljokicama. Bijela “podloga”, naime, može podnijeti veće količine ukrasa, kao i atraktivne komade nakita. No, ako haljina ima mnoštvo sitnih detalja oko vratnog izreza i rubova rukava, nakit se može i izbjeći, a pojačati šminka - kapke namazati sjenilom intenzivne boje ili osjenčati tamnijim bojama i naglasiti tušem.

Prijedloge iz trgovina potražite u novom broju Glorije IN!

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
24. travanj 2024 12:29