Modni vodič

Kožna crna haljina za sve generacije: Znamo kako je isfurati u dvadesetima, tridesetima, četrdesetima...

Kožnati materijal ovom legendarnom odjevnom predmetu daje buntovnu i razigranu crtu koja odgovara ženama svih dobi.

Ako za neki odjevni predmet možemo reći da je kraljica ormara, onda je to sigurno mala crna haljina. Komad je to koji bi svaka žena trebala imati u svojoj kolekciji jer nas spašava gubljenja vremena u trenucima kada na brzinu trebamo odlučiti što odjenuti.

Mala crna haljina uvijek je idealan izbor jer je simbol elegancije i odlična je neovisno o prilici. Može biti kratka, duža, uska ili pak zvonolika, zapravo je nevažno. Ono što je važno jest činjenica da u njoj svaka žena izgleda kao diva dostojna modne piste i to što automatski podiže samopouzdanje.

Popularizirala ju je legendarna Coco Chanel davne 1926. i od tad je jednako poželjna, profinjena i glamurozna. Iako često na sam spomen "male crne haljine" pomislimo na točno određen model, onaj u Chanel stilu (zar ne?), ovaj komad ima mnogo lica i ne mora se nositi samo na štikle.

Posebno efektne su male crne haljine od kože koje možete kombinirati s bezbroj različitih dodataka i uvijek će izgledati vrhunski. Kako bismo vam što bolje približili kožnatu malu crnu haljinu, napravili smo mini vodič kako je nositi u skladu s godinama jer će tako najviše doći do izražaja i istaknuti svu vašu ljepotu.

Dvadesete

Ako ste još uvijek u vrckavim dvadesetima, pokažite te dobre noge i odaberite kraći model haljine. Takvih se može naći posvuda, a kako biste malo razbili monotoniju, modelu romantičnog kroja dodajte robusne čizme i jaknu high-tech izgleda.

image
Versace jesen/zima 2020./2021.
JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

Za kontrast se poigrajte torbom u nježnim, pastelnim bojama - ružičastoj, plavoj, lila... Od detalja će se u priču savršeno uklopiti srebrni nakit i manžete od umjetnog krzna.

image
Kratka haljina od umjetne kože 224, 90kn H&M.
H&M
image
Jakna od poliestera 299,90 kn BERSHKA.
BERSHKA
image
Kožnate čizme 879,20 kn MASS.
MASS

Tridesete

Znate kako se kaže -​ "tridesete su nove dvadesete", stoga vrijeme je da ispoljite svoju buntovnu stranu ako do sada niste imali priliku. Modni klasik ove je sezone sašiven od crne kože ili skaja te idealan za kombiniranje stilova.

image
Švedska glazbenica Robyn.
VEEREN RAMSAMY-CHRISTOPHE CLOVIS PROFIMEDIA

Crnu kožnatu haljinu u pankerskom stilu s izraženim ovratnikom i šišmiš rukavima upotpunite kožnatim gležnjačama s metalom i štrasom te naušnicama u obliku šiljaka. Dojam će zaokružiti udobna i topla jakna u stilu parke i torba od umjetne kože.

image
Kožnata haljina 999 kn ZARA.
ZARA
image
Kožnate gležnjače 2130 kn REPLAY.
REPLAY
image
Srebrne naušnice 320 kn ARGENTUM.
ARGENTUM

Četrdesete

Televizijska ličnost i glumica Amanda Holden idealna je predstavnica žena u četrdesetima te nas je već odavno osvojila svojim nepogrešivim stilom. Haljina midi dužine kakvu nosi i ona vrlo je ženstvena, no to ne znači da je morate nositi samo na salonke s visokim potpeticama.

image
Britanska glumica i voditeljica Amanda Holden.
BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDIT/PROFIMEDIA

Istaknite je "muškim" detaljima u upečatljivoj crvenoj boji - cipele ravnih potplata slične oxfordicama i strogo krojenim kaputom vatrenocrvene nijanse. Pridružite im zlatne naušnice i torbu kontrastnu cijelom looku i imate odličan outfit za sve prilike.

image
Haljina midi dužine od umjetne kože 399,90 kn RESERVED.
RESERVED
image
Vuneni kaput 674,90 kn S.OLIVER.
S.OLIVER
image
Cipele od lakirane kože 749 kn BENETTON.
BENETTON

Pedesete

Kožnate haljine divno ističu ljepotu žena u pedesetima i daju im kulerski štih. Haljina ravnog kroja s efektom zmije ili krokodila sjajno će se sljubiti s kaputom od kariranog štofa, a cipele ili čizme s visokim potpeticama naglasit će njezin seksipil.

image
Louis Vuitton jesen/zima 2020./2021.
AVALON.RED/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Modni dodaci neka budu nenametljivi - birajte manju kožnatu torbu s metalnim dodacima i elegantni, suptilni nakit poput zlatne narukvice ili naušnica.

image
Haljina od umjetne kože dužine do koljena 249 kn C&A.
C&A
image
Vuneni kaput 1899 kn COMMA.
COMMA
image
Kožnata torba See by Chloe 3450 kn KARLA.
KARLA
Linker
16. travanj 2024 13:35