Crno i u boji

Krie Design svojim održivim dizajnom i novom kolekcijom poručuje: ‘Budite svoje, riskirajte‘

Nova kolekcija dizajnerice Kristine Burje ‘Dare to wear‘ nastavlja njenu filozofiju održive mode i već prepoznatu - duologiju Krie Designa.

Kiša za doručak, sunce za kraj dana. Ekstravagancija i poznati, kozmopolitski ugođaj prijestolnice mode, Milana. Sve je to poveznica s novom kolekcijom 'Dare to wear', duologijom Krie Designa koja se lako transformira prema željama, trenutku i vašem stilu. Haljine koje se nose na više načina, suknje koje imaju dva lica, hlače i topovi koji se lako uklapaju u svaki outfit čine novu kolekciju koja je podijeljena na dva dijela, a odvaja ih boja i inspiracija te način na koji komuniciraju održivost.

image

Kolekcija BLACK

ELISA DOLCI

Dizajnerica Kristina Burja pionirka je održive mode na našim prostorima i godinama zagovara ekološki pristup koji je primijećen i na svjetskoj modnoj sceni. Kao dio internacionalnog projekta Green Fashion Weeka, koji je pod pokroviteljstvom UN-a, već osam godina predstavlja Hrvatsku i kroz svoj rad pokazuje put koji treba birati koristeći tehnološki napredna i ekološka rješenja koja idu uz bok vrhunskog dizajna.

image

Kolekcija BLACK

ELISA DOLCI

''Danas je napokon svima jasno da je proizvodnja pamuka jedan od najvećih zagađivača i potrošača prirodnih resursa, dok je primjerice tkanina dobivena recikliranjem plastike u potpunosti održiva. Recikliranjem ambalaže dobivamo vlakno za tkaninu koja je ugodna i nosiva, a na kraju priče, znamo da smo pridonijeli očuvanju naše planete“, govori Kristina Burja o svojoj kolekciji BLACK.

image

Kolekcija BLACK

ELISA DOLCI
image

Kolekcija BLACK

ELISA DOLCI

Već smo imali prilike vidjeti crni kombinezon iz nove BLACK kolekcije koji je premijerno nosila Franka Batelić ispod 3D printanog korzeta koji potpisuje Jasenka Tudor Bevanda, a ovu capsule kolekciju, izrađenu od tkanine nastale reciklažom pet boca, još sačinjavaju haljine jednostavnog kroja s neočekivanim izrezima, bodiji i hlače koji su baza za ovosezonski ormar fashionistica, što je bila primarna ideja prvog dijela kolekcije. Kristina je ovom kolekcijom simbolično pokazala kako zbrinjavanje otpada može biti 'fashion', pogotovo onog plastičnog koji je velika prijetnja našem okolišu i zdravlju zbog svoje nerazgradivosti.

image

Kolekcija BLACK

ELISA DOLCI

Čitajte i: Video! Ekskluzivno: Pogledajte kako je nastala 3D kreacija Franke Batelić izrađena od plastičnih boca

Kolekcija u boji - LUĆANA

image

Kolekcija LUĆANA

ELISA DOLCI

Laskavi krojevi s hrabrim bljeskom boja drugi su dio kolekcije koja gazi tanku granicu između modne odvažnosti i drskosti, između doslovnog kostima i pametne modne reference. Drugim riječima, žena s posebnom snagom karaktera nosit će kolekciju LUĆANA koja je i inspirirana mladom Lućanom Mirko, predstavnicom nove generacije koja promišlja o modi.

image

Kolekcija LUĆANA

ELISA DOLCI
image

Kolekcija LUĆANA

ELISA DOLCI

Kristina Burja je ponovo dala prioritet održivosti , ali s drugačijom porukom. Dizajnerica se neizbježno suočava s kompromisima oko kroja i materijala kako bi ispoštovala održive standarde. Ovu kolekciju karakterizira limitiranost i multifunkcionalnost sa svrhom ne gomilanja zaliha. Uloženim trudom i uz više sati rada dobivena je nova vrijednost, odjeća koja će nekoga usrećiti, baš poput sunca nakon kišnog jutra u Milanu.

image

Kolekcija LUĆANA

ELISA DOLCI
image

Kolekcija LUĆANA

ELISA DOLCI

"Moda je zabavna. Naš stil i ukus za odjeću mijenja se s vremenom i to nas vuče da istražujemo. Naši modni odabiri često potaknu razgovor s drugima ili komentare na društvenim mrežama. Mlađe generacije nam pokazuju put, oni pametno koriste modu jer snažno odražava ono što oni jesu i jednostavan je način za povezivanje s drugima. Za istinske zaljubljenike u modu ne postoji strah od neuspjeha ako eksperimentiraju, a taj moto živi i naša Lućana Mirko koja je i zaštitno lice kampanje", zaključuje Kristina Burja koja će vam bez zadrške poručiti da je vrijeme da se počnete odijevati za sebe i odmaknete se od onoga što drugi ljudi misle. Budite svoje. Riskirajte.

01 - Modified: 2022-05-25 07:36:41 - Feat.: 0 - Title: Prestižne nagrade za dizajn hrvatske ambalaže vina: tekst o vinu je nevidljiv golim okom pa je u poklopcu povećalo
01 - Modified: 2022-05-25 07:36:41 - Feat.: 0 - Title: Prestižne nagrade za dizajn hrvatske ambalaže vina: tekst o vinu je nevidljiv golim okom pa je u poklopcu povećalo
Linker
24. ožujak 2023 20:29