ZIMSKA KOLEKCIJA

Modni zaokret Ivana Alduka: Uz večernje, predstavio i elegantne komade za dnevne prilike

Ivan je predstavio cjelovitu, vizualno zaokruženu kolekciju s preko 50 novih modela, a naglasak je stavio na udobnost, prirodne materijale i neutralne, zemljane tonove.

Ivan Alduk, dizajner koji uspješno oblači Hrvatice više od deset godina, nedavno je predstavio večernji dio svoje jesensko/zimske kolekcije. Kolekciju naziva "Game changer 2.0" obilježile su prepoznatljive ALDUK siluete u mini, koktel i večernjem izdanju. Sjaj, tekstura i lagani glam-rock prizvuk konstanta su Ivanova dizajna koji volimo jer laska ženama koje žele lijepu, ali i udobnu odjeću.

Kako sam naziv sugerira, ova kolekcija nosi promjene, a jedna od njih je dnevni dio kolekcije. Ivan je u sklopu svoje jesensko/zimske priče osmislio ne samo modele koji se nose u posebnim situacijama, već i one koji se izuzetno lako kombiniraju za dnevne, poslovne ili, ovisno o stylingu, večernje prilike.

image

Alduk - zimska kolekcija

SANJA JAGATIć
image

Alduk kreacije u backstageu Zlatne igle

ZVONIMIR FERINA

"Već smo prošle godine na mala vrata u naš brend uveli dnevni asortiman putem ‘cruise‘ kolekcije, koji je doista polučio izvrsne komentare i rezultate. Uvijek sam u kolekcijama prikazivao i jedan manji dio asortimana koji nije klasično svečani već za dnevne prilike, a ovom kolekcijom smo taj dio dodatno proširili i razradili. Uz hlače i suknje, razne topove i pleteninu, posebno mjesto su našli kaputi i jakne. Vjerujem da ovako jedna kolekcija treba izgledati jer je zaokružena vizualno i brojčano, s preko 50 novih modela", kaže nam dizajner i dodaje kako je njegova želja bila ponuditi "punokrvnu" modnu kolekciju s "glavom i repom":

"Stoga smo napravili total lookove za skoro sve potrebe moderne žene. Stavili smo naglasak na udobnost i neutralne, zemljane tonove koji se lagano kombiniraju s već postojećom garderobom. Prirodne tkanine s eko i recikliranim certifikatima su samo jedan dodatan plus zašto sam upravo na ovaj dnevni dio kolekcije najponosniji", kaže.

image

Alduk - zimska kolekcija

SANJA JAGATIć
image

Alduk kreacije u backstageu Zlatne igle

ZVONIMIR FERINA

U novom Aldukovu showroomu posebno su nam za oko zapele dnevne haljine MOLONTA pencil siluete u kombinaciji boja koje izuzetno lako možemo nositi uz tenisicu ili čizmu, kao i kožnu jaknu ili baloner za poslovniji look. Haljina od organskog pamuka DASSO koja dolazi u čokoladnoj, bijeloj, crnoj i plavoj boji i krasi je lagano predimenzionirani gornji dio širih rukava, te je idealna haljina za poslovne prilike i u večernjoj varijanti, a ista priča je i s haljinama BUA od udobne pletenine.

Modeli hlača pencil kroja ili pak palazzo kroja u vegan koži nam se čine kao idealan jesenski komad koji će podignuti svaki stajling, a dizajner ih je ponudio u taupe, rozoj i zelenoj boji. U istim bojama dolaze i suknje s efektnim naborom koje lagano možemo zamisliti u nekom dnevnom stylingu s košuljom i kaputom za prijelazno razdoblje ili na visoku čizmu kao idealan večernji look. Ivan nam je predložio nekoliko načina na koje možemo kombinirati njegove elegantne komade.

image

Alduk - zimska kolekcija

SANJA JAGATIć
image

Alduk kreacije u backstageu Zlatne igle

ZVONIMIR FERINA

"Po prvi put, u preko deset godina dugoj karijeri, radio sam modele u neutralnim i zemljanim tonovima. Te boje jednostavno nisu moja estetika, a sada sam ih objeručke prihvatio jer sam stava kako se vrlo lako i uspješno mogu ukomponirati u svakodnevni stajling i u već postojeću garderobu većine klijentica. Kombinacije iz nove kolekcije funkcioniraju izvrsno kao jedan miks, kako jedna boja u više tonova tako i razni neutralni tonovi zajedno jer ostavlja izuzetno moderan "vibe". Na tenisice ili ravne cipele, imamo udoban dnevni look, a na štiklu i čizmu uz malu promjenu imamo fashion večernje izdanje. Majice i jakne su vrlo udobne, obožavam ih, mislim da izvrsno idu na obične traperice, a dnevne haljine od pamuka ili pletenine su komadi koje bih rado vidio na klijentima uz predimenzionirani baloner i čizme na nisku petu", rekao je.

image

Alduk - zimska kolekcija

SANJA JAGATIć
image

Alduk - zimska kolekcija

SANJA JAGATIć

Zanimalo nas je i kakva su njegova očekivanja po pitanju "ready to wear“ kolekcije i je li business strategiju promijenio zbog želja svojih klijentica.

"Našu liniju smo samo obogatili s dobro promišljenim artiklima koji odlično balansiraju estetiku i udobnost što nije lak zadatak. Vjerujem da za sve treba neko vrijeme kako bi vas javnost počela poistovjećivati s time, ali reakcije su super, nama u ateljeu je taj asortiman izuzetno zanimljiv za dizajn i izradu, stoga se već veselim ljetnom izdanju ove estetike", istaknuo je Ivan i otkrio nam koji je kakvi su komadi "must have" ove sezone:

"Svakako bih izdvojio komade od vegan kože jer odaju izuzetno fashion stav, udobni su, cool. Bilo da je riječ o hlačama, suknji, baloneru, jakni ili haljini."

image

Alduk - zimska kolekcija

SANJA JAGATIć
image

Alduk - zimska kolekcija

SANJA JAGATIć

A gdje možemo kupiti komade iz nove ALDUK kolekcije?

"Nedavno smo promijenili adresu našeg showrooma te smo sada u Draškovićevoj 33. Sretan sam što nakon mnogo godina na jednoj adresi imamo kompletan ALDUK tim. Jednostavniji su procesi unutar firme, a i našim klijentima odmah možemo pružiti izvrsnu uslugu. Sve artikle smo ponudili u veličinama uz iznimku da imaju mogućnost naručiti artikal u drugoj boji i/ili dužini što onda izradimo za svakoga posebno. Potrebno je dogovoriti termin, najaviti se da kontroliramo broj klijenata kojima se u određenom trenutku možemo posvetiti. Bitna nam je kvaliteta u svakom pogledu, stoga uvijek nešto novo smišljam i uvodi u svoje poslovanje. Novost je i novi website i webshop alduk.hr za one nestrpljive koji svoj artikl žele ugrabiti preko dva-tri klika na mobitelu", rekao je dizajner.

Linker
20. travanj 2024 03:58