POGLED U BUDUĆNOST

Neobičan Tjedan mode u New Yorku i Londonu: dominiraju midi haljine i modni dodaci neonskih boja

Pandemija koronavirusa, koja sad već traje više od godinu dana, iz temelja je promijenila modnu scenu.

Svi se nadaju da nije nepovratno, jer virtualno predstavljanje novih kolekcija ipak ne može zamijeniti revije uživo. To su pokazali i nedavno završeni Tjedni mode u New Yorku i Londonu za sezonu jesen/zima 2021./2022.

image
Brend Simon Miller: manekenke za kampanju snimljene su u pustinji u zaleđu Los Angelesa
PROFIMEDIA

Umjesto manekenki koje hodaju po pisti odjevene u najnovije kreacije, poznatih osoba u prvim redovima, influencera i modnih profesionalaca koji tih nekoliko dana okupiraju grad družeći se na zabavama i raznim društvenim događanjima organiziranima u čast modnog tjedna, javnosti su modeli nastali u dizajnerskim studijima predstavljeni putem modnih kampanja.

image
Lyph, modni brend iz Ujedinjenog Kraljevstva, poznat je po recikliranju materijala i velikim džepovima na odjeći
PROFIMEDIA

Iako fotografije jesu zanimljive - britanski dizajner Eudon Choi osmislio je zimski set s umjetnim snijegom i pravim borovima, dok su dizajneri američkog brenda Simon Miller, nadahnuti crtićima o kojotu i ptici trkačici, snimili manekenke u pustinji u zaleđu Los Angelesa - svima nedostaje neposredni kontakt s publikom i klijentima.

image
Matty Bovan, jedan od mladih, ali najzapaženijih dizajnera.
PROFIMEDIA

Stoga su od ovakvog predstavljanja odustale mnoge poznate modne kuće (Ralph Lauren, Tom Ford, Marc Jacobs, Burberry...), a od dizajnera koji su sudjelovali najzapaženiji su bili mladi, ali renomirani dizajneri, kao što su Christian Cowan i Matty Bovan.

Oni su osmislili nosive i atraktivne kolekcije odjeće u kojima dominiraju mini haljine uskog kroja koje se nose uz guste čarape s uzorkom i modne dodatke neonskih boja.

Linker
18. travanj 2024 04:30