voli ih i meghan markle

Ni domaća trendseterica nije odoljela tenisicama koje su zaludjele dame diljem svijeta

Francuski modni brend Veja obožavaju trendseterice diljem svijeta, a domaća ljubiteljica mode, manekenka i dizajnerica Anita Dujić također nije odoljela tenisicama s tim potpisom.

Brend Veja su 2004. godine pokrenuli Sébastien Kopp i François-Ghislain Morillion, a od početka se temelji na ekološkoj osviještenosti. Naime, njihove tenisice stvorene od reciklirane plastike, divlje gume i organskog pamuka te su u kratko vrijeme stekle ogroman uspjeh i postale predmet žudnje brojnih zaljubljenice u modu.

Nije im odoljela ni Anita Dujić koja ih odlično nosi uz crne uske traperice.

Popularnost bijelih tenisica raste iz sezone u sezonu, a dodatno ih je popularizirala Meghan Markle noseći upravo Veja tenisice.

Zahvaljujući minimalističkom dizajnu, popularne "vejice" savršeno pristaju uz haljine, suknje, odijela i naravno, neizostavne traperice, što dokazuju i fotografije poznatih blogerica i glumica.

Bezvremenski model čija se cijena kreće od 900 kuna vole i brojne poznate dame poput Emily Ratajkowski, Chloe Grace Moretz, Emme Watson, Jennifer Aniston, ali i domaće dame poput Ane Gruice, Ive Radić te Anite Dujić.

Tenisice su postale iznimno popularne nakon što ih je Meghan nosila u listopadu 2018. godine na kraljevskoj turneji u Australiji. Samo mjesec dana kasnije suosnivač brenda Sebastian Kopp sjedio na terasi jednog losanđeleškog kafića sa svojim prijateljem i shvatio koliko su postale popularne.

image
Meghan ih je prvi puta nosila u listopadu 2018. godine na kraljevskoj turneji u Australiji.
FOTOGRAFIJE: AKMG, NARI/BACKGRID AUSTRALIA/PROFIMEDIA AKMG, NARI/BACKGRID AUSTRALIA/PROFIMEDIA

„Svakih 30 sekundi pored nas je prošao netko u našim tenisicama. Odlučili smo raditi tenisice jer je to proizvod koji simbolizira našu generaciju i našu eru. Također se kroz njihovu proizvodnju, širenje i upotrebu kristaliziraju najveće mane globalizacije. Cilj našeg dizajnerskog studija jednostavan je - stvoriti tenisice koje će izdržati test vremena. Volimo dizajnirati tenisice koje ćemo ponosno nositi i za 10 godina. Svakom koraku u proizvodnji posvećujemo veliku pažnju, kažu osnivači, ispričao je Kopp.

Linker
19. travanj 2024 20:22