Zlatne vlati stila

Njihovo vrijeme tek dolazi: Najpoželjniji modni dodaci ovog ljeta kao stvoreni su za uživanje na suncu

Za biorazgradivi ekološki materijal svestrane namjene, slavni je francuski kreator Simon Porte Jacquemus konstatirao da ga tek čeka prava slava.

Nije samo pandemija koronavirusa natjerala francuskog dizajnera Simona Portea Jacquemusa da reviju za ljeto 2021. održi na žitnim poljima u okolici Pariza. Miljenik milenijki obožava, naime, prirodne materijale, među kojima je i slama.

Od osušenih dijelova žitarica njegovi partneri iz košaračkih radionica regije Val-d’Oise pletu atraktivne torbe, natikače i nadaleko poznate šešire koje obožavaju manekenke i influencerice Kendall Jenner, Hailey Bieber i Bella Hadid.

image
Jacquemus ljeto 2021.
FASHIONPPS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

“Kako sam odrastao u predivnoj Provansi, obožavam prirodu i sve što nam ona daje”, rekao je Jacquemus, koji smatra da vrhunac popularnosti predmeta od slame tek slijedi - slama je vrhunski biorazgradivi ekološki materijal kojim se rješava problem otpadne bio mase s polja pšenice i raži.

No, i prije nego što je održivi način proizvodnje postao ključna tema tekstilne industrije, detalji od slame bili su tipični ljetni modni dodatak koji pristaje uz svaki tip odjeće, dajući ležernu notu poslovnim i svečanim odjevnim kombinacijama.

image
Šešir s ukrasnom trakom 139,90 kn RESERVED.
RESERVED
image
Torba s kožnatim ručkama 249,90 kn MANGO.
MANGO
image
Remen s plastičnom kopčom 70 kn STRADIVARIUS.
STRADIVARIUS

Više odličnih prijedloga pronađite u novom broju Glorije IN!

image
Gloria produkcija
Gloria produkcija
Linker
19. travanj 2024 06:58