Zima vs proljeće

Nova kampanja Marije Kulusic spojila je nespojive elemente

Koncept kampanje komentatar je na suludi, brzi tempo modne industrije koji diktira globalne trendove i produkciju.

Kako uskladiti izmjenu modnih sezona s izmjenama godišnjih doba, pitanje je modne održivosti i problem o kojem dizajnerica Marija Kulusic redovito promišlja prilikom stvaranja. Klasičan raspored sezona, kojeg diktira svjetska modna industrija, više je od usklađivanja odjeće s meteorološkim prognozama, on služi kao okosnica industrije prema kojoj se kuju planovi produkcije, izrade, distribucije, komunikacije s buyerima i marketinških projekcija.

Zato je izrađivanje svake kolekcije više od pola godine unaprijed poseban izazov, a dizajnerica Marija Kulusic s tim se izazovom spretno suočava već sezonama, pa svaka njena kolekcija, neovisno o godišnjem dobu za koje je namijenjena, nudi komade koji su pogodni za slojevito kombiniranje neovisno o sezonskim trendovima, kako bi svatko, neovisno o temperaturama koje ih zateknu, pronašao nešto za sebe.

image
DENIS BUTORAC

Koncept kampanje koju potpisuje Denis Butorac spaja naizgled nespojive elemente - ljetnu odjeću i zimske vremenske uvjete, ilustrirajući ubrzani, pomalo već besmisleni tempo izmjene sezona koji diktira globalna industrija. Marija se vodila disbalansom između nametnutog tempa kreiranja i uvjeta zatečenih u stvarnosti, pa se ovo snimanje moralo održati usred zime, a odjeća predviđena za ljeto odjednom se našla - na snijegu. Pritom su nepovoljni vremenski uvjeti poslužili i kao odličan test izrdžljivosti materijala korištenih u kolekciji i dolazalinda se isplati promišljeno birati modne komade koje uvrštavamo u ormar.

image
DENIS BUTORAC
image
DENIS BUTORAC

Mogućnost da ćemo s globalnim izmjenama klimatskih uvjeta prerasti i potrebu za klasičnim modnim sezonama dizajnerica vidi kao potencijalnu budućnost industrije, i ostavlja otvoren prostor za kreiranje vođeno isključivo inspiracijom i funkcionalnošću, stvarajući komade čija je osnovna vrijednost svevremenska. Ispred objektiva Denisa Butorca u ulozi modela našla se Laura Bračun, dok je make-up i frizuru potpisala Marijina stalna suradnica, vizažistica Petra Sever. Kolekciju za proljeće/ljeto možete razgledati u unaprijed dogovorenom terminu na adresi Deželićeva 36 ili na službenoj stranici brenda marijakulusic.com.

image
DENIS BUTORAC
image
DENIS BUTORAC
Linker
11. travanj 2024 23:27