inspiracija

Novom aktivističkom kolekcijom Stella McCartney želi poticati mlade da uzmu stvari u svoje ruke

Britanska dizajnerica udružila je snage s japanskim umjetnikom Yoshitomom Narom koji svojim radovima slavi individualnost i slobodu.

Smatraju ga jednim od najutjecajnijih suvremenih likovnih umjetnika, a radovi japanskog umjetnika Yoshitoma Nare zahvaljujući suradnji s proslavljenom britanskom dizajnericom Stellom McCartney preklani su po prvi puta postali dio svijeta mode.

Ovih dana je Stella McCartney predstavila svoju novu street style kolekciju odjeće s Narinim likovima djece kojima njih dvoje slave slobodu introspekcije, otpora, pobune i imaginacije.

image

Street style kolekciju potpisuje s japanskim umjetnikom Yoshitomom Narom

STELLA MCCARTNEY VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

"Naša aktivistička kolekcija pokušava pripadnike mlade generacije potaknuti da stvari uzmu u svoje ruke. Zato naši zajednički slogani glase "Promijenite povijest!", "Zaustavite bombe!", te "Nemojte potratiti još jedan dan!", kaže se u priopćenju Stelle McCartney, koja se proslavila kao najvažnija dizajnerica koja beskompromisno inzistira na održivosti, recikliranju, inovativnim organskim materijalima i ekološkoj prihvatljivosti.

image

U trgovine stiže njihova druga zajednička kolekcija

STELLA MCCARTNEY VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Kolekcija koja potpisuje s japanskim umjetnikom Yoshitomom Narom, koji se školovao u Njemačkoj i čiji radovi povezuju kulturu njegove zemlje i Zapada, izrađena je tako od organskog pamuka, a cijena traperica kreće se od sedamsto eura na više.

image

Japanski umjetnik proslavio se slikama djece

STELLA MCCARTNEY VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

"Komunikacija je osnova svega u životu i u modi. Shvatio sam to kao mladić kad me od usamljenosti spasila telepatska konverzacija sa životinjima. S njima sam se bolje slagao nego s ljudima i to je bila moja utjeha", izjavio je Yoshitomo Nara.

Linker
25. travanj 2024 14:58