Getty Images
top 12 modela

Odvažno je 'in': Zaboravite na minimalizam jer nose se otkačene sunčane naočale

Trendovi u svijetu sunčanih naočala svake godine donose zanimljive novitete. Uz one bezvremenske i klasične siluete koje su nosive iz sezone u sezonu, naočale otkačenih okvira i neuobičajenih boja ove godine dolaze kao modni začin ljetnom outfitu, a mi smo izdvojile top 12 koje možete naći na sniženju u Ghetaldus optici.

Nakon vladavine minijaturnih sunčanih naočala (koja doduše i dalje traje), ove godine ponovno su u fokusu i one predimenzionirane. Veliki okviri drugačijih oblika i boja su ovosezonski trend koji nije zaobišla niti jedna trendseterica - na očima se nosi neočekivano i odvažno.

Osim zaštite, sunčane naočale su modni dodatak uz koji je lako modnoj kombinaciji dati sasvim drugačije lice, a to je najlakše postići s upečatljivim modelima naočala. One s modernim pomakom ove sezone dolaze u pastelnim bojama poput ružičaste, s naglašenim mačkastim okvirima ili pak retro okruglima, no još većima nego što smo ih prijašnjih godina nosili. Jarke ili pastelne boje nisu ostale vezane samo za okvire, već i za stakla, a najviše se, uz klasične boje, ističu ona u ružičastim i žutim bojama. Dakle, vibra 70-ih i 80-ih godina uz dodatak suvremenog dizajna prisutna je i poželjna kod ovosezonskih trendi sunčanih naočala.

SYDNEY, AUSTRALIA - MAY 15:  Nikki Phillips wearing Zara jacket, Fendi sunglasses, Prada handbag, We Are Kindred top and Maticevski pants during Mercedes-Benz Fashion Week Resort 19 Collections at Carriageworks on May 15, 2018 in Sydney, Australia.  (Photo by Caroline McCredie/Getty Images)
Getty Images

Prilikom odabira velikih sunčanih naočala pripazite na oblik lica jer svakome neće jednako dobro pristajati. Veliki okrugli okviri najbolji su izbor za one s četvrtastim crtama lica, a okruglo lice voli četvrtaste i velike okvire sunčanih naočala. Predimenzionirani modeli također su odličan izbor za ovalan oblik lica.

Top modele otkačenih sunčanih naočala pronašli smo u Ghetaldus optici u Ban centru u Zagrebu. Modeli po sniženim cijenama nalaze se u poslovnicama diljem Hrvatske, a svatko će lako pronaći nešto po svom ukusu u širokom asortimanu. Naš izbor pronađite u galeriji.

Linker
24. travanj 2024 06:59