launchmetrics.com/spotlight
Imamo hit modele

Ove sezone se umjesto sakoa nosi bomber jakna

Niste sigurni kako se odjenuti zbog stalnih promjena vremena? Predlažemo praktičnu i stylish bomber jaknu koja odgovara upravo ovakvim vremenskim uvjetima.

Niste sigurni kako se odjenuti zbog stalnih promjena vremena? Predlažemo praktičnu i stylish bomber jaknu koja odgovara upravo ovakvim vremenskim uvjetima.

Prijelazna sezona poput trenutne donosi nam široki izbor jakni i laganih kaputa - na raspolaganju je sako, baloner, jakna od tvida, traper ili kožna jakna i - naš ovogodišnji favorit - bomberica. Iako rado kombiniramo sve navedene prijelazne komade, u 2023. godini bomber jakne su sve češći izbor, osobito ako je riječ o kratkim i boxy modelima naglašenih ramena.

Lagane su i cool, jednostavne za kombiniranje i stilu će dati malo buntovničkog karaktera. Ako želite elegantni ili klasični styling malo zaokrenuti, nabacite preko ramena bomber jaknu koja će je dobra protuteža klasičnoj eleganciji - osobito ako preferirate modele od najlona, maslinaste i crne bomberice koje su iz praktičnih razloga nastale još u vrijeme Drugog svjetskog rata, da bi se kasnije postale dio modnog konteksta. Porast popularnosti ovog komada možemo zahvaliti i filmu "Top Gun: Maverick", s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, koji je bombericu nosio u osamdesetima i četrdeset godina nakon.

image

U kolekciji kuće Givenchy

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Street style Milano

FRANCESCA BABBI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Viralni ‘it‘ komad preko noći je postala i luksuzna Loewe bomber jakna bez šavova, koju su nosile Kendall Jenner i Hailey Bieber, a cijena iste zbog dizajna i napa kože od koje je rađena iznosi gotovo šest tisuća eura.

Dakle, osim klasične bomber jakne koja će svakom stylingu dati malo punka, ove sezone aktualne su bomberice koje se dizajnom odmiču od originala, no zadržavaju glavna obilježja koja ih čine prepoznatljivima. Osim luksuzne Loewe jakne, pristupačnije su i veoma tražene one u elegantnijem izdanju - preuzele su kroj klasične bomberice, a rađene su od vune i tkanine koje su čvrste krojem, no kombiniraju elemente sportskog i uredskog stila.

Zara je pogodila s takvim modelom koji je i trenutno rasprodan, a dostupan je u tamnoplavoj i maslinastoj nijansi. Slične boxy bomberice od sive vune nalaze se i u ponudi The Frankie Shopa, a sjajan model od brušene kože u ponudi je Massimo Duttija. Naravno, i klasični modeli od najlona su dostupni u različitim nijansama, pa ove godine nije teško pronaći bombericu koja će se najbolje uklopiti u modni stil. Izdvajamo 12 primjeraka iz novih kolekcija.

image

Bomber jakna s velikim džepovima Zara (69,95 eura)

Promo
image

Kombinirana bomber jakna H&M (49,99 eura)/
oversized bomberica Alpha Industries; Zalando (189,66 eura)/ prošivena bomber jakna Sinsay (31,99 eura)

Promo
image

Bomber jakna od antilop kože Massimo Dutti (299,99 eura)/ bomber jakna od vune The Frankie Shop (285 eura)/ bomber jakna od vune The Frankie Shop (285 eura)

Promo
image

Bomberica s džepovima & Other Stories (129 eura)/ najlonska jakna Weekday; Zalando (88,79 eura)/ bomber jakna od recikliranog materijala Theory; net-a-Porter (430 eura)/ najlonska jakna Scotch & Soda; Europa92 (118,92 eura)

Promo
Linker
28. travanj 2024 10:01