VALENTINO VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
VIVA MAGENTA

Ovo je hit boja 2023. godine: Minimalistice neće biti oduševljene

Svjetski proizvođač bojila za tekstil Pantone prognozira nam ružičastu budućnost. Naime, hit-bojom godine koja dolazi proglasio je crvenkasto-ružičastu nijansu Viva Magenta.

Svjetski proizvođač bojila za tekstil Pantone prognozira nam ružičastu budućnost. Naime, hit-bojom godine koja dolazi proglasio je crvenkasto-ružičastu nijansu Viva Magenta.

Svake godine u ovo doba tvrtka Pantone, svjetski proizvođač bojila za tekstil, obznani koja boja će sljedeće godine dominirati u kolekcijama odjeće, šminke i interijera. Pritom nije riječ o nečijoj samovolji i proizvoljnoj ocjeni, već o konsenzusu modnih dizajnera, tekstilnih proizvođača i tekstilnih kemičara koji su odlučili da boja za 2023. godinu bude crveno-ružičasta nazvana Viva Magenta.

image

Pantoneova Viva Magenta

PRESS

Ta boja, koja je u našem jeziku poznata kao “karmin”, prije izuma sintetičkih bojila dobivala se od osušenih tijela ženki košenilske uši, a upotrebljavala se za bojenje vunenih i svilenih tkanina. Upravo je njeno prirodno podrijetlo bio taj jezičac na vagi prilikom izbora jer, kako je objasnila Leatrice Eiseman, direktorica Pantoneovog Instituta za boje, prirodne sile i životvorni sastojci ono su što će oblikovati budućnost suvremenog čovjeka.

image

Spring/ Summer kolekcija modne kuće Elie Saab

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

U istom je priopćenju objavljenom na internetskim stranicama tvrtke istaknula da ružičasti podton daje dozu zabave smjeloj crvenoj koja je okosnica boje, što u praktičnom smislu znači da se s Viva Magentom dobro slažu sve crvene i ružičaste nijanse. Dapače, kolekcije su pokazale da su dizajnerima čak i draže takve tonske kombinacije od monokromnih stajlinga, a oni pak koji su se odlučili koristiti je od glave do pete kombiniraju materijale različite teksture kojima postižu dinamiku.

image

I dizajner Brandon Maxwell odabrao je kombinaciju crvene i ružičaste

PRESS

Viva Magenta, naime, koliko je upadljiva toliko je i monotona kad se koristi na velikim plohama. Također je se može kombinirati s crnom, koja naglašava njen intenzitet, te sa zlatnom, koja je zbog toplog dojma bolje rješenje od hladne srebrne, dok će se u proljetno-ljetnoj sezoni nositi s blijedosivom te pastelnoplavom.

image

Francuski model Chloe Lecareux

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Shutterstock Editorial/Profimedia

Viva Magenta također pristaje svim tipovima žena - od plavuša porculansko blijedog trena do rasnih crnki, dok su kolekcije u trgovinama pokazale i da je prikladna za sve odjevne stilove: u crvenoružičastoj mogu se naći večernje haljine, poslovna odijela i sportske trenirke.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U slavljeničkom broju Glorije IN čitajte i ove teme:

  • TREND Viva Magenta je hit-boja 2023.
  • NAKIT Ženstvene ogrlice i naušnice brenda Moment Art Jewelry
  • BUDI GLAM SVAKI DAN Kako kombinirati dnevne komade s blještavim detaljima
  • UKRADI STIL Jenna Ortega
  • LJEPOTA Kozmetička torbica puna chic nijansi
  • INTERIJERI Dobro došli u retro dom obitelji Ostojčić - Korečić
Linker
02. svibanj 2024 17:08