INSTAGRAM
ležerno i chic

Pidžama kao ljetni trend? Pronašli smo komade s kojima ćemo se odvažiti na ovaj look

Vjerojatno ne postoji udobniji komad odjeće od dobre pidžame, pa ozbiljno razmišljamo o nošenju jedne - cijelog dana.

Vjerojatno ne postoji udobniji komad odjeće od dobre pidžame, pa ozbiljno razmišljamo o nošenju jedne - cijelog dana.

Standardna postava ljetne garderobe su kompleti od lana, lepršave haljine, lagane pamučne košulje i modni dodaci od rafije, a trendseterice ove sezone na taj popisu dodaju i donji dio pidžame. Točnije, lagane i lepršave hlače koje izgledom podsjećaju na pidžamu, jednako su udobne, a ako su stilizirane na pravi način, jednako su i stylish.

Spomen pidžame kao modnog trenda nekome će se učiniti kao prava besmislica, no dopustite da vas uvjerimo da je riječ o trendu kojeg zapravo nećete htjeti propustiti. Još prošle godine matching setovi košulje i kratkih hlačica koje izgledaju poput muških bokserica istaknuli su se kao must have kombinacija za odlazak na plažu ili u beach bar, a ove godine podižemo taj trend za stepenicu više pa biramo duge hlače najčešće prugastog uzorka koje su jednako dobar izbor za dnevni đir po gradu ili također odlazak na kupanje.

Skandinavke su predvodnice trenda, poznate po ležernom i praktičnom pristupu modi i spajanju naoko nespojivih komada. Danski brendovi poput By Malene Birger još prošle godine u ponudu su uvrstili chic setove koji izgledaju poput pidžame, a trendu su se pridružila i luksuzna imena poput brenda Toteme ili The Rowa, koji predvode u estetici tihog luksuza i profinjenog minimalizma.

Outfiti koji su inspirirani lookom "tek sam se ustala" komuniciraju ljetnu neopterećenost i ležernost, a što je najvažnije, pružaju dodatni komfor na ljetnim vrućinama. Stiliziramo ih u skladu s minimalizmom - uz t-shirt (s ili bez natpisa) i prošivene natikače, a ako je riječ o gradskom looku, ovakvu kombinaciju možete upotpuniti nonšalantno prebačenim kardiganom preko ramena. Modne influencerice često ih kombiniraju s balerinkama koje su ove sezone jedan od najvećih trendova, a ovakvim hlačama daju na dozu ženstvenog i nježnog izgleda.

Predlažemo i komplete laganih košulja i hlača na prugice, a sjajno se slažu i s popularnim rebrastim potkošuljama. Top pripijen uz tijelo sjajno će se slagati uz hlače koje su širokih nogavica. U slučaju da ovakve hlače ipak želite "podignuti" na novi level, nosite ih uz topove i majice spuštenih ramena ili nabora koje daju na sofisticiranijem izgledu. Influencerica Camille Charriere otišla je korak dalje pa je ove hlače sparila uz bijele sandale na visoku petu, što je rezultiralo suvremenim, chic outfitom koji možemo zamisliti u ljetnim večerima. Ako ste spremni na pidžama trend, predlažemo nekoliko ulova koji se nalaze u aktualnoj ponudi.

image

Hlače od mješavine lana Zara (39,95 eura)/ lanene hlače Simon Miller x Mango (69,99 eura)/ lanene prugaste hlače Reformation (230 eura)/ prugaste hlače & Other Stories (35 eura)

Promo
image

Prugaste hlače u stilu pidžame Zara (25,99 eura)/ lanene hlače Zara (29,95 eura)

Promo
Linker
27. travanj 2024 02:21