BLISKI SUSRET

Pleteno, kukičano, vezeno... Natašu Mihaljčišin za kolekciju nadahnula tema bliskosti!

Zagrebačka dizajnerica kampanju za svoju novu kolekciju snimila je na zagrebačkom Hipodromu.

Modna dizajnerica Nataša Mihaljčišin savršene modele za predstavljanje svoje nove kolekcije pronašla je na zagrebačkom Hipodromu. Predstavlja je Andrea Rudan koja je konjima zaluđena od najranijeg djetinjstva, a jaše od svoje šeste godine, odnosno otkako je sama mogla nositi sedlo u rukama. Na snimanju joj je društvo pravila kobila Korina.

image

Andrea Rudan i Korina

SARA B. MORITZ

"Kobila Korina koja se na fotografijama pojavljuje kao model je, zapravo, poveznica i simbol susretanja, te ostvarivanja čistog odnosa s drugim", kaže Nataša Mihaljčišin, koja kao i uvijek duboko promišlja značaj mode.

image

Andrea Rudan debitirala je kao model

SARA B. MORITZ

"Na brisanom polju značenja koje vjetrovi nose u kovitlacima uraganske potrošnje moda se grčevito drži privida važnosti i autentičnosti često udarajući glavom u zid moralnih utvrda koje na reakcionaran način zastupaju pravo na postavljanje granica dobrog ukusa", kaže dizajnerica kao i uvijek u svom radu inzistira na strpljivosti i izgradnji odnosa: između nas, između nas i prirode, nas i životinja, nas i okoliša, nas i sebe samih, nas i naših, nas i vaših.

image

Andrea Rudan jaše od ranog djetinjstva

SARA B. MORITZ

U tom procesu je susret moćno sredstvo komunikacije i ostvarivanja bliskosti, glavne teme kojom se bavi njezina kolekcija.

image
SARA B. MORITZ

Njezina odjeća je metafora onog što je materijalno najbliže tijelu, ali je istovremeno i multifunkcionalna, prenosi poruku i komunicira. U polju spontanog doživljaja i susreta s drugim ili drugačijim otvaraju se mogućnosti interakcije i upoznavanja, možda i razumijevanja, a na koncu i zbližavanja. Kolekcija je ženska što ne znači kako je u smislu spola strogo određena, jer se referira na različite modne izraze ženskosti i u tom smislu poigrava s njihovom interpretacijom.

image

Kolekcija je se poigrava modnim izrazom ženstvenosti

SARA B. MORITZ

A uglavnom se radi o ručno izrađenim pletenim, kukičanim i izvezenim komadima odjeće s elementima dekonstrukcije i rekonstrukcije.

image

Tema kolekcije je bliskost

SARA B. MORITZ

Fotografije su snimljene na zagrebačkom Hipodromu, stilistica je bila Ana Nikačević, vizažistica Tena Bašić, za frizuru se pobrinula Milena Maršić iz salona Glamour.

image

Moda je moćno sredstvo komunikacije, kaže Mihaljčišin

SARA B. MORITZ
Linker
12. travanj 2024 07:49