Povratak supermodela

Ponovno na modnoj pisti: Helena Christensen nosila reviju u Kopenhagenu

Supermodel i bivša Viktorijina anđelica nakratko se vratila manekenstvu: nosila je reviju brenda Stine Goya.

Devedesetih je Helena Christensen bila jedan od najtraženijih modela na svijetu i nosila revije za najveće svjetske dizajnerske kuće. Versace, Yves Saint Laurent i Victoria‘s Secret samo su dio poznatih brendova u čijim se kreacijama fotografirala i šetala na pisti. Danas u srednjim pedesetima i dalje mami uzdahe svojom ljepotom i gracioznošću, a posebno je oduševljenje izazvala kad se pojavila na reviji brenda Stine Goya na Tjednu mode u Kopenhagenu.

Christensen je rođena u Kopenhagenu pa je bilo je prigodno da zatvori reviju naziva "Homecoming" koja se održavala na kamenoj ulici u rezidencijalnoj četvrti u kojoj dizajnerica i bivši model Stine Goya živi. 54-godišnjakinja zablistala je u nježno plavoj haljini asimetrična kroja koju krasi efektan balon rukav. Kombinaciju su upotpunile ravne cipele u skladnom tonu plave koje su se isticale tek interesantnim V izrezom gornjišta, a frizura i šminka su bili jednostavni te su naglašavali prirodnu ljepotu ovog supermodela.

image

Helena Christensen

Zanimljivo, sam je set revije, osim što je bio postavljen usred gradske četvrti, podsjećao na dom. Sastojao se od lanca dugačkih stolova na kojima se nalazilo sve od stolnjaka preko pribora za jelo pa do cvijeća, hrane i ukrasa. Taj je postav bio Goyin doslovan prikaz dolaska kući u koji su se Helena Christensen i Camilla Staerk, kao dizajneričine prijateljice, savršeno uklopile.

image

Helena Christensen

Iako danas uglavnom boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, Helena Christensen redovito posjećuje rodnu Dansku kojoj pripisuje svoju ljubav prema prirodi i općeniti pristup životu. "Kad si iz Danske potiče te se da gledaš na male stvari koje su važne i lijepe te koje te čine sretnim" rekla je za Vogue. Osim jednostavnim pristupom životu koji je sigurno utjecao na njezinu ljepotu, Christensen svoj mladolik izgled može pripisati i hladnim kupkama te tradicionalnom kupanju u hladnom moru koje ne prepušta svakog Božića kad slavi rođendan.

Linker
20. travanj 2024 23:32