biserni broš

Princeza Kate odala počast kraljici: Od modnog detalja napravila je vrhunski komad nakita

Princeza od Walesa raspolaže bogatom kolekcijom kraljevskog nakita, a ovog puta pažnju je privukla upečatljivim naušnicama kojima je odala počast najdugovječnijoj kraljici.

Britanska kraljevska obitelj ovog vikenda bila je na komemoraciji za pale borce tijekom Drugog svjetskog rata. Svojim izgledom se najviše isticala princeza Kate, a pažnju su posebno privukle naušnice koje je nosila. Naime, radi se paru bisernih naušnica, a mnogi smatraju da je tim naušnicama princeza odala počast najdugovječnijoj kraljici Elizabeti II.

image

Kraljica Elizabeta II. broš je zadnji put nosila na slavlju svog 73. rođendana u Južnoj Koreji

SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Naušnice podsjećaju na broš koji se sastojao od tri bisera, a okruženi su dijamantima u obliku lista. Obožavatelji kraljevske obitelji su uvjereni da su iste kao kraljičin broš jer ih nikada nismo imali priliku vidjeti na nekome od članova kraljevske obitelji, niti se znalo da postoje.

image

Obožavatelji smatraju da je Kate broš pretvorila u naušnice.

HENRY NICHOLLS AFP

Na društvenim mrežama povela se i rasprava da je broš možda razlomljen te da su od njega napravljene naušnice. Kraljica Elizabeta II. ga je zadnji put nosila na slavlju svog 73. rođendana u Južnoj Koreji 1999. godine, a očito je da je broš poklonila princezi Kate. Princeza od Walesa, tada vojvotkinja od Cambridgea, prvi put je nosila broš prilikom državnog posjeta Belgiji 2017. godine. Kate je broš opet nosila u studenom 2018. godine na festivalu Dana sjećanja britanske kraljevske legije u Royal Albert Hallu. Tada je princeza ukrasila broš cvjetovima maka - koji se tradicionalno nose prilikom Dana sjećanja jer je mak rastao na grobovima poginulih vojnika u Drugom svjetskom ratu. Kate je također nosila broš na sprovodu kraljice Elizabete.

image

Princeza od Walsea na komemoraciji kraljice.

CHRISTOPHER FURLONG/WPA POOL/SHUTTERSTOCK CHRISTOPHER FURLONG/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Raskošne naušnice princeza je uparila s kaputom vojničkog kroja brenda Catherine Walker i šeširom brenda Phillip Treacy - kojeg je nosila tri puta: 2006., 2012. i 2017. godine. Ovo nije prvi put da je Kate odala počast nekome iz kraljevske obitelji noseći nakit. Već je nekoliko puta nosila nakit koji je prije pripadao pokojnoj princezi Diani, a tu se najviše ističe Dianin plavi zaručnički prsten od safira. Također Kate često nosi safirne naušnice Lady Di okružene dijamantima.

Linker
19. travanj 2024 11:20