IT KOMAD TJEDNA

Proslavio ju je Tom Cruise u ‘Top Gunu‘, a danas ovu jaknu obožavaju trendseterice

Modni klasik koji se povezuje sa zgodnim zrakoplovcima obožavaju i trendseterice pa nose stilizirane verzije od prave ili umjetne kože, kombinirajući ih sa ženstvenim komadima.

Kad se spomene pilotska jakna, mnogima će prva asocijacija biti Tom Cruise u akcijskoj drami ‘Top Gun’. No, taj vječni modni komad, izvorno kreiran tijekom Prvog svjetskog rata - da grije letače američke vojske u otvorenim kokpitima - danas se više ne povezuje samo sa zrakoplovstvom. Niti samo s frajerima. U suvremeno doba nose ih i ‘modne pacifistice’, šminkerice koje zbog kvalitete i estetike u stiliziranim avijatičarskim jaknama šeću gradom da bi bile viđene i upamćene.

image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Jakna s umjetnim krznom 49,99 eura (376,65 kn) C&A

PRESS

Pogotovo u ovo prijelazno doba između zime i proljeća: kratke su, a opet dovoljno griju i štite od vjetra. U pravilu su kožnate, s krznenim detaljima, no za pobornice veganstva tu su i modeli od umjetnih materijala. Mogu biti i raznih boja - mada dominiraju tamnije nijanse - a zbog univerzalnosti su ‘pečat’ različitih stajlinga. Pilotsku jaknu kombinirajte s košuljom, majicom, vestom, dolčevitkom, trapericama, elegantnim hlačama, suknjama... - pravila jednostavno nema. Čak i ako se s vremenom pohabaju, bit će cool i na visini. Kao i žene koje ih nose.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
20. travanj 2024 01:13