I DALJE SU NA TRONU

Prozirno i seksi: Ove odvažne ‘gole‘ haljine obilježile su 2022.

Taman kad smo pomislili da nas ‘gola‘ haljina na crvenom tepihu više ne može šokirati, Kim Kardashian i Rihanna uvjerile su nas u suprotno.

Trend odvažne "naked" haljine koja više otkriva nego skriva već je godinama omiljeni odabir "it" djevojaka za crveni tepih, no čini se kako je ove godine doživio svoj vrhunac. Na svečanim događanjima koja okupljaju zvjezdanu ekipu s "A liste" ovakve su kreacije bile prisutnije nego ikad i taman kad smo pomislili da je prozirna haljina izgubila svoju "šok vrijednost", Kim Kardashian nas je uspjela uvjeriti u suprotno.

image

Kim u kultnoj haljini

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Naime, na ovogodišnjoj Met Gali reality zvijezda je pronašla novi način da se istakne. Nedvojbeno je ukrala show pojavivši se u originalnoj "goloj" haljini, onoj s potpisom Jeana Louisa u kojoj je legendarna Marilyn Monroe zapjevala "Sretan rođendan" tadašnjem predsjedniku SAD-a Johnu F. Kennedyju.

image

Kate Moss na Diet Coke zabavi

JUSTINPALMER_LDN/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Emily Ratajkowski na Met Gali

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Danas svi nose prozirne haljine, ali tada to nije bio slučaj. U određenom smislu, to je originalna ‘gola‘ haljina. Zato je bila tako šokantno", izjavila je tada Kardashian za Vogue.

Iako tema posljednje Met Gale nije bila vezana uz afirmaciju tijela niti seksepil, svjedočili smo velikom broju "naked" haljina na crvenom tepihu najiščekivanijeg modnog događaja u godini. Uz Kim u Marylinkinoj haljini, odvažna je bila i Emily Ratajkowski u Versace kreaciji iz 1992., čiji je gornji dio bio u potpunosti izrađen od nanizanih perlica, kao i Lily James, Jodie Turner-Smith i mnogi drugi.

image

Beyonce na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Kylie Jenner na dodjeli Billboard Music Awards

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Za nešto drugačiji pristup "naked" haljini odlučila se Kimina sestra Kylie Jenner na dodjeli Billboardovih glazbenih nagrada. Bilo je to njezino prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je rodila svoje drugo dijete, te je pokazala figuru u kreaciji svoje omiljene modne kuće Balmain. Print ženskog tijela koji stvara iluziju golotinje, poput onog na Kylienoj haljini, također je bio jedan od viralnih ovogodišnjih trendova zahvaljujući kolaboraciji Jean Paula Gaultiera and Y/Projecta.

image

Trudna Rihanna na Diorovoj reviji u veljači

SCOTT GARFITT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA SCOTT GARFITT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ipak, prozirna haljina koja je ove godine podignula najviše prašine uvjerljivo je Rihannina. Na Diorovoj reviji u veljači, trudna pjevačica je ponosno pokazala svoje tijelo u prozirnom negližeu i crnom donjem rublju u kombinaciji s upečatljivim kožnim čizmama.

Linker
17. travanj 2024 04:36