MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
ŠTO TO NOSI WINNIE?

Prva veganska couture haljina: Inspirirana je sladoledom, a glavni sastojak je kakaovac

Kreacija nizozemske dizajnerice Iris Van Herpen nastala je u suradnji s proizvođačem sladoleda Magnum te je u potpunosti izrađena od ljuski zrna kakaovca.

Kreacija nizozemske dizajnerice Iris Van Herpen nastala je u suradnji s proizvođačem sladoleda Magnum te je u potpunosti izrađena od ljuski zrna kakaovca.

Posljednjih se godinu dana sve više poznatih okreće održivoj modi čak i pri izboru glamuroznih kreacija za crveni tepih. Neki, poput princeze Kate Middleton, posežu za vintage komadima vrhunskih dizajnera, dok drugi biraju odjeću izrađenu od prirodnih ili recikliranih materijala.

U ovu drugu kategoriju možemo svrstati i top model Winnie Harlow, koja je bila jedna od zvijezda večeri na ovogodišnjoj dodjeli nagrada British Fashion Award u Royal Albert Hall.

image

Manekenka na dodjeli nagrada British Fashion Awards

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Manekenka je poznata po svojim odvažnim modnim kombinacijama, a za ovu je priliku odabrala 3D kreaciju nizozemske modne velikanke Iris Van Herpen. Riječ je haljini koja je nastala u suradnji s proizvođačem sladoleda Magnum, a dizajnerica ju je u srpnju predstavila kao prvu vegansku couture haljinu na svijetu.

OVDJE pogledajte još odvažnih kreacija s British Style Awardsa.

image

Revija Iris van Herpen

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kreacija je inspirirana Magnumovim veganskim sladoledom, a nastala je od vrlo inovativnog materijala. Naime, u potpunosti je izrađena od ljuski zrna kakaovca, koje su obrađene u organski biopolimerni materijal uz pomoć 3D printera. Trodimenzionalni dizajn, koji je zaštitni znak Van Herpenove, upotpunjen je bakrenim ukrasima i 3D printanim akcentima.

image

Winnie je poznata po odvažnim kombinacijama

JUSTIN GOFF/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Spomenutu haljinu Van Herpen je predstavila na svojoj posljednjoj reviji na pariškom Tjednu mode u sklopu svoje najnovije kolekcije.

Linker
26. travanj 2024 19:16