Nova Gloria IN

Ružičasta kao simbol snage i hrabrosti: Donosimo top prijedloge od poslovnih do večernjih komada!

U mjesecu u kojem se obilježava borba protiv karcinoma dojke, simbolizirana ružičastom vrpcom, dobro se prisjetiti kako ova upečatljiva boja pristaje svim ženama, bez obzira na dob i odjevni stil.

Za žene bi se moglo reći da im život počinje - ružičasto. Čim se rode, odjenu ih u ružičastu haljinicu i cipelice, jer je to, prema tradiciji dugoj stotinjak godina, boja za djevojčice. Stoga ne čudi da u odrasloj dobi prema njoj imaju blagu averziju i stvoreno mišljenje da je to “neozbiljna” boja. No, nježni izgled koju daje “baby” ružičasta pristaje i odraslim ženama, što su zorno pokazale i ovosezonske kolekcije.

Ružičasta odjeća strogog i jednostavnog kroja koju su kreirali dizajneri svjetskih modnih kuća odiše ozbiljnom ženstvenošću, svojstvenoj odrasloj dobi.

image
Aktualna kolekcija Stacey Bendet, kreativne direktorice njujorške marke Alice + Olivia
ANNA WEBBER GETTY IMAGES FOR ALICE + OLIVIA

U kaputima od ružičastog štofa ili kože, bluzama od guste čipke i haljinama od slojeva šifona, to više nisu djevojčice, već žene koje izgledaju elegantno i odmjereno.

Barbie roza paše svakome

A samouvjerenost se postiže i odjećom jarkoružičaste “Barbie” nijanse. No, za razliku od pastelne, ova intenzivna nijansa posjeduje dozu drskosti, pa je biraju pankerice, rokerice i ostale frajerice ili, pak, žene sklone ekstravagantnom izgledu.

image
Jarkoružičasta ima dozu drskosti pa se nosi s frajerskim komadima - kožnatim hlačama i pamučnom majicom.
CHRISTIAN VIERIG GETTY IMAGES

I za nju vrijedi pravilo da najbolje izgleda u jednostavnim i klasičnim krojevima, bez mnogo ukrasnih elemenata koji bi je pretvorili u kič. Obje nijanse dobro pristaju svim tipovima žena, a najčešće se kombiniraju s crnom koja im daje na dostojanstvu.

image
Ružičasta odjeća jednostavnog strogog kroja odiše elegancijom i ženstvenošću. (ROKH)
KRISTY SPAROW GETTY IMAGES

U ovim se bojama, osim poslovne, može pronaći i odjeća te modni dodaci svih stilova, od sportskih komada do večernjih. A tko se usprkos svim argumentima ipak ne vidi u ružičastom od glave do pete, može nabaviti jedan “veliki” komad, kao što je ogrtač ili bunda od umjetnog krzna, koji može nositi uz traperice i elegantne haljine.

image
Kaput od vune i poliestera 459,90 kn H&M
FOTOGRAFIJE: GLORIA
image
Haljina od poliestera s elastanom, 900 kn ELFS
FOTOGRAFIJE: GLORIA
image
Kožnate tenisice Fabi 1990 kn KARLA
FOTOGRAFIJE: GLORIA

Ostatak naših prijedloga za shopping pronađite u novom broju Glorije IN samo uz Jutarnji List ili online!

Linker
18. travanj 2024 19:52