transparentno trend

 LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Na modnom radaru

Samo za odvažne: Ovog ljeta volimo prozirne modne komade koji otkrivaju tijelo

Nose se providni materijali, a na nosiocu ovog trenda ostaje odluka: poigrati se sa slojevima odjeće ili pak otkriti tijelo.

Nose se providni materijali, a na nosiocu ovog trenda ostaje odluka: poigrati se sa slojevima odjeće ili pak otkriti tijelo.

Prozirne tkanine ove sezone, primjerice til, organza ili sjajni mrežasti materijali, otkrivaju tijelo i postavljaju atmosferu zavodljivosti u proljetnim kolekcijama za novu sezonu. No, golo tijelo omotano prozirnom tkaninom nije znak vulgarnosti, već sasvim suprotno, ono izgleda stylish, pa i profinjeno u nekim modnim kombinacijama, a dolazi uz pokret osnaživanja i oslobođenja tijela. S ovim trendom pažnja je usmjerena prema ženstvenom i nježnom izgledu, dok tijelo nije objekt podređen muškim pogledima.

Gotovo svaka modna kuća ove sezone predstavila je komade koji su providni, a za luksuznim imenima povele su se i high street modne kuće. Londonska dizajnerica Nensi Dojaka proslavila je svoj brend kroz modne komade: haljine, topove i kombinezone koji se nalaze na tankoj granici između donjeg rublja i svakodnevne odjeće. Njezina kolekcija za 2023. godinu jedna je od najpretraživanijih na Vogue Runway platformi, što potvrđuje da je potražnja za takvom estetikom itekako snažna.

image

Kolekcija za proljeće/ljeto Saint Laurent

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Dok slavne dame, glumice, glazbenice i manekenke, transparentne modne komade nose na goloj koži, mi ćemo u svakodnevnom odijevanju ipak doskočiti strateškim slaganjem slojeva. Prozirni top preko nježnog slip topa, potkošulje ili t-shirta, ili pak duga prozirna haljina koja se stilizira preko plavog trapera čine suvremene i stylish modne kombinacije koje svojim minimalnim, suptilnim komadima rezultiraju maksimalnim stilskim efektom. Oni hrabriji ispod majica i topova rađenih od providnog jersey materijala mogu nositi samo donje rublje koje će se blago nazirati, poput kombinacija koje smo vidjeli na pisti kuće Tory Burch.

image

Tory Burch kombinacija

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Kako temperature u termostatu rastu, transparentni i lagani materijali koji lelujaju oko tijela sasvim su prigodni i nosivi u vrućim danima. Osim na plaži nosimo ih i u gradu te na elegantnije prigode, osobito ako su upotpunjene sjajnim ljuskama i šljokicama. Odaberite minimalističke sandale na tanke remenčiće i jednostavnu torbicu te nude, prirodni make-up, kako biste zaokružili styling i prigušenu ženstvenost doveli do vrhunca.

image

Komplet pulovera i suknje od prozirnog pletiva Mango (39,99 + 49,99 eura)/ slip top s čipkom Arket (89 eura)/ sandale s punom petom Mango (59,99 eura)/ duga mrežasta haljina Zara (35,95 eura)

promo
image

Mrežasti top s kristalima Zara (49,95 eura)/ japanke Axel Arigato; Garderoba (130 eura)/ mrežasta haljina s motivom Bershka (25,99 eura)/ mrežasta metalizirana haljina Zara (29,95 eura)/ providna haljina Weekday; Zalando (29,45 eura)

promo
Linker
30. travanj 2024 15:06