LJETO U UREDU

Što nositi tijekom ljeta u uredu? Prozračni oversized komadi kao stvoreni za eleganciju i pri najvišim temperaturama

Moguće je istodobno biti odjeven u skladu s poslovnim pravilima, kao i mjerilima koje diktira toplinski val - zahvaljujući elegantnim komadima od lana i pamuka.

Lako je prebroditi toplinski val sjedeći u hladu, u badiću ili nekoj laganoj “krpici”. Posve je druga priča kad se na četrdesetak stupnjeva mora ići u ured.

Čitajte i: Ležerne kombinacije ima u malom prstu! Jessica Alba na posao krenula u komadu koji obožavaju sve trendseterice

Kako pomiriti udobnost sa strogim poslovnim pravilima odijevanja koja ne dopuštaju pokazivanje puno gole kože niti nošenje suviše ležernih odjevnih komada? Odgovor je moguće naći u aktualnim kolekcijama svjetskih modnih brendova svjesnih da su njihovi kupci stvarne osobe koje, eto, moraju svaki dan na posao.

image
Krojevi su komotni pa ništa ne steže niti prianja uz tijelo.
AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Prozračni oversized komadi kao stvoreni su za ljeto

Stoga su sve klasične poslovne komade, kao što su odijela, kombinezoni, haljine i suknje, kreirali od “ljetnih” materijala - lanenog te tankog pamučnog platna, kao i viskoze. Krojevi su komotni pa ništa ne steže niti prianja uz tijelo - trend oversized komada je kao stvoren za ljetne uredske kombinacije.

Čitajte i: Povratak sa stilom: Ministrica Marija Vučković ima formulu za idealan outfit u formalnim prilikama, čak i po vrućinama

Tako u obzir dolaze komadi poput prsluka koji bi inače u strogom poslovnom okruženju bio zabranjen jer otkriva pazuhe, kao i natikače otvorenih prstiju (još jedan tabu poslovnog odijevanja) u kombinaciji s hlačama širokih nogavica.

image
Oversized je in!
Reserved

Uz crnu klasiku, u trendu je svijetla paleta boja te, za kontrast, detalji jarkih nijansi

U manje strogom poslovnom okruženju mogu se odjenuti kratke hlače dužine do pola bedra u kombinaciji s laganom košuljom oversized kroja te mini haljine A-kroja u kombinaciji sa sandalama rimljankama ili natikačama zatvorenih prstiju. U trendu su svijetle nijanse u kontrastu s jarkim detaljima.

Linker
19. travanj 2024 20:55