Plastično i fantastično: Margot Robbie kao Barbie

 WARNER BROS/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
PINK LJETO

Svi su ludi za Barbie: Čeka nas velik povratak plave kose i ružičastih komada

Već je prikazivanje trailera za film "Barbie" stvorilo pravu ludnicu među obožavateljima, kako li će tek djelovati film koji se počinje prikazivati 20. srpnja?

Već je prikazivanje trailera za film "Barbie" stvorilo pravu ludnicu među obožavateljima, kako li će tek djelovati film koji se počinje prikazivati 20. srpnja?

Ako ste se još do prije godinu dana možda plašili ili pak nadali da Barbie gubi utrku s našim modernim vremenima, prevarili ste se – već su najave filma "Barbie" probudile zanimanje za slavnu lutku i sve vezano uz nju, a nedavno objavljivanje trailera za film pokrenulo je i golem skok broja internetskih pretraživanja, pa je teško i zamisliti što će tek pokrenuti prikazivanje filma koje bi trebalo početi 20. srpnja.

Utjecaj lutke Barbie na pop kulturu, a preko nje i na svakodnevni život, još otkad se pojavila 9. ožujka 1959., nemoguće je sagledati i izmjeriti. Na vrhuncu je vjerojatno bila osamdesetih, a kasnije je prolazila kroz različite prilagodbe kako bi držala korak s promjenama u društvu – dobili smo barbike svih nijansi kože i kose, različitih zanimanja, zdravstvenih stanja, pa čak i šireg struka – bilo je to 1997., ali i nakon "proširenja" Barbiene bi mjere u stvarnom životu odgovarale veličini XS.

image

Život u ružičastom: Margot Robbie kao Barbie

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA
image

Plastično i fantastično: Margot Robbie kao Barbie i Ryan Goslin kao Ken

SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Kaubojski stil Margot i Ryana na snimanju filma

APEX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Barbie i 2023. snažno utječe na društvo, vidljivo je to po fami i zanimanju za nadolazeći film Grete Gerwig koji rastu iz dana u dan. Obožavatelji su se podijelili već na pitanju Kena – je li Ryan Gosling dobar glumački izbor ili nije - a izgleda i da ćemo na ulicama sljedećih mjeseci viđati puno više plavuša, pod utjecajem izgleda Margot Robbie u ulozi obožavane lutke. Kako piše New Beauty, prikazivanje trailera izravno je povezano s povećanjem broja pretraga na Googleu za pojam "blonde hair dye" (bojenje kose u plavo) za visokih 157 posto i to unutar samo nekoliko sati od prikazivanja. Obožavateljice se ne zanimaju samo za plavu kosu, nego bi se htjele i odijevati poput filmske Barbie – broj pretraživanja pojma "Barbie stil" porastao je za 142 posto, a "ružičaste odjeće" 174 posto. Onima koji prate zbivanja na tržištu ovo je dovoljno da predvide kako nas, osim plave kose, ovog ljeta očekuje velik povratak ružičastih cipela, kaubojskih čizama te ružičastih tonova i svijetlih uzoraka općenito.

Linker
27. travanj 2024 18:42