Nismo oduševljeni

Timberland i Pangaia kreirali tenisice, no, nismo sigurni tko će se usuditi ovo nositi

U capsule kolekciji nalaze se gležnjače u tri boje i tenisice koje se mogu lako rastaviti u dijelove i prenamijeniti za nešto drugo.

Popularni brand obuće Timberland udružio se s brandom Pangaia koji koristi naprednu tehnologiju za proizvodnju moderne i etički proizvedene odjeće te kreirali tenisice, koje spadaju u kategoriju onih komada "nismo sigurno gdje bismo ovo nosili",

Zajedno su osmislili capsule kolekciju obuće inspiriranu prepoznatljivim Timberland siluetama. Fokus je na popularnim Timberland 6-Inch čizmama i slip-on tenisicama, ali u veselim Pangaia bojama.

Nove gležnjače karakterizira jednostavnost, čista estetika, potplati u boji gornjišta i preklopi preko ušica. I gležnjače i tenisice izrađene su od prirodnih materijala - odgovorno uzgojene gume, biljnih vlakana abake i organski uzgojenog pamuka. Ove unisex gležnjače dolaze u u tri boje: "Galaxy Pink", "Palm Green" i u prepoznatljivoj Timberlans boji "Wheat".

image
PRESS TIMBERLAND

Što se tiče tenisica, dolaze samo u jednoj boji, bijeloj, a izrađene su prema ‘Timberloop‘ kružnom dizajnu i s posebnim unutarnjim dijelom koji se lako može odvojiti od potplata kada tenisica više nije za upotrebu. Zato je brend zamolio sve svoje potrošače da proizvod pošalju natrag kada ga više ne mogu koristiti kako bi se njegovi dijelovi mogli iskoristiti za nešto novo.

Oba brenda su predana odgovornom dizajnu pa će svaki proizvod iz kolekcije sadržavati prilagođeni dio s tekstom u kojem se objašnjava sastav materijala, s ciljem educiranja potrošača o održivim praksama i materijalima.

Tekst na čizmama i tenisicama će glasiti: "Ove su čizme djelomično izrađene od odgovorno uzgojene gume, biljnih vlakana abake i organski uzgojenog pamuka", dok su na tenisicama još dodali da su dizajnirane za cirkularnu upotrebu.

Nova kolekcija bit će dostupna od 3. studenog na Pangaia i Timberland webshopovima kao i Timberland trgovinama.

Linker
18. travanj 2024 06:49