INSTAGRAM
U VATRENOJ NIJANSI

Trend kojem nisu odoljele ni Hrvatice: Potražnja za ovim komadom porasla je za 614 posto

Teško da vam je moglo promaknuti jer na svim društvenim mrežama na sve strane iskaču modni lookovi u kojima glavnu ulogu imaju - crvene najlonke.

Teško da vam je moglo promaknuti jer na svim društvenim mrežama na sve strane iskaču modni lookovi u kojima glavnu ulogu imaju - crvene najlonke.

Trend koji će se zadržati i nakon sezone slavlja neočekivano su crvene najlonke ili čarape. Naime, radi se o viralnom modnom komadu koji dominira cijele slavljeničke sezone, a još početkom prosinca interes za "cherry red" bojom narastao je za nevjerojatnih 300 posto. I dok tu nijansu možete nositi i na haljinama, suknjama, puloverima... čini se kako je svima najdraži odabir onaj u obliku tajica, najlonki ili čarapa.

image

Paris street style

FRANCESCA BABBI

I dok interes za crvenim hulahupkama svakog prosinca poraste, ove godine je taj termin pretraživan za 82 posto više nego lani. Isti trend je primijetio i Pinterest gdje su pretrage za outfitima s crvenim najlonkama porasle za 614 posto od rujna ove godine. Odnosno, ne radi se samo o boji idealnoj za slavljenički mjesec, već će se ona nositi i nakon što krenemo u novu godinu.

Naime, Emily McCarthy, stručnjakinja za boje, otkrila je kako možemo očekivati veliki povratak crvene - strastvene, požudne, neustrašive i ženstvene nijanse. Nakon što su godinama dominirali "osvetnički" i "dopamine" lookovi, među kojima je i nijansa Barbie Pink, mnogi su se okrenuli neutralnim nijansama i "latte" lookovima, a sada je opet vrijeme za povratak boje koja je snažna i stimulativna - doduše, ovo je u potpunoj suprotnosti s Pantoneovom bojom za 2024. - peach fuzz.

No, moramo priznati kako smo na društvenim mrežama vidjeli više dokaza koji su na strani crvene - cijeli feed prepun je lookova s crvenim detaljima, a McCharthy objašnjava i zašto su takvu eksploziju u popularnosti doživjele crvene najlonke.

"Crvene hulahupke i čarape su zapravo mala investicija za "nadogradnju" već postojećih lookova u ormaru", objasnila je te dodala kako je biranje takvih upečatljivih komada dobro i za podizanje samopouzdanja i dopamina.

Do sada smo crvene čarape i hulahupke mogli vidjeti na Hailey Bieber, Dui Lipi te Kylie Jenner, a najavljene su i u jesenskim kolekcijama brendova Victoria Beckham i Proenza Schouler. Ako ste obožavali "Tračericu" sjetit ćete se da ih je nosila i Blair Waldorf (koju je glumila Leighton Meester) još početkom 2000-tih, a davnih 60-ih obožavala ih je i manekenka Twiggy. Na partyju Glorije Glam s kojim smo ušli u posljednji mjesec 2023. nosila ih je i glumica Bojana Gregorić Vejzović, koja je s njima "začinila" pomalo poslovni look.

image
JOHN PAVLISH
Linker
26. travanj 2024 14:34