Ljetna paleta

Trend report: Ovih pet nijansi će se nositi cijeloga ljeta

Obratite pažnju na ove boje, već su naveliko prisutne u modnim kolekcijama, a ono što je sjajno jest - iako su trenutno "trending", istovremeno su bezvremenske i nosive neovisno o trendovima.

Vremenska prognoza nam ovih dana ne idu u korist, pa ćemo drugi dio svibnja provesti ispod kišobrana, no to ne znači da garderobu već ne pripremamo za ljetnu sezonu. Kolekcije modnih brendova ispunjene su ljetnim favoritima - od lanenih odijela, kratkih hlača, boho haljina pa i kupaćih kostima koji će nam zatrebati i prije nego što mislimo.

Unutar brojnih kolekcija se kristaliziraju neki modni trendovi, a samim tim, slažemo i kolorističku paletu koja će prevladavati ove sezone. Kao ružičasta prošle godine ili zelena prije nekoliko sezona, i 2023. godina donosi nijanse koje se izdvajaju te s kojima ćemo graditi stylish modne kombinacije. Nakon što su se pojavile na modnim pistama kao ‘it‘ boje nove sezone, high street brendovi uklopili su ih u svoje kolekcije, pa je njihova ponuda najbolji indikator trendova koji će prevladavati. U tome, ističu se klasične nijanse i boje koje su nosive i praktične, neovisno o kojoj sezoni je riječ.

Klasična crna

image

Top s volanima Zara/ rupičasta haljina Mango/ maksi haljina Massimo Dutti/ top i cargo hlače Zara

Promo

Crna boja sjajan je izbor za ljeto, u vrućim danima birajte prozračne materijale u kojima koža diše - lan, pamuk i svila u crnoj nijansi garantiraju sređeni, izgledom luksuzni outfit za dnevne i večernje situacije. Potražite i lepršave komade, rupičaste bluze i haljine koje mogu biti baza ljetne garderobe.

Maslinasto zelena

image

Duga košulja Massimo Dutti/ kombinezon Zara/ mini haljina Zara/ haljina s pletenim detaljem Massimo Dutti

Promo

Bila je aktualna jarko zelena, te zelena boja trave, a ove sezone naglasak je na military green nijansi. Manje upečatljiva, klasična i savršena za ljeto - sjajno se slaže s lanenim komadima u bež nijansama, a uz crne komade nosite maslinastu ako težite vojničkom stilu. Haljine, cargo hlače i modni dodaci ove nijanse prevladavaju u ponudi trgovina.

Boja pijeska

image

Laneni prsluk i hlačice Zara/ haljina s remenom Mango/ odijelo Mango/ komplet hlačica i dugog prsluka Massimo Dutti

Promo

Poput crne, i bež outfiti, osobito monokromatski, garantiraju luksuzni izgled. Zimu češće provodimo u tamnijim bež nijansama, poput boje devine dlake, a ljeti biramo nešto svjetlije, prozračne i "hladnije" tonove koji se slažu s gotovo svakim komadom odjeće u ormaru.

Jarko crvena

image

Odijelo Zara/ haljina s točicama Zara/ odijelo od čipke Mango/ lanena oversized košulja Massimo Dutti

Promo

Nosite crvenu od glave do pete ako se želite istaknuti outfitom i pokazati samopouzdanje - sjajno izgledaju crvena odijela (pokazala nam je to i Kate Middleton u Alexander McQueen odijelu). Crvena je praktična kada je color-blocking kombinacija u pitanju, slaže se i s crnim komadima, a ako težite tome da izgleda suptilno, okrenite se modnim dodacima koji će začiniti kombinacije. Naša ljetna preporuka je crvena haljina sa sitnim točkicama, za retro vibe!

Maslac žuta

image

Oversized odijelo Zara/ sako s teksturom Zara/ plisirana haljina Mango/ duga haljina Massimo Dutti

Promo

Bottega Veneta, Jil Sander, Prada, luksuzne su kuće u čijim se kolekcijama za 2023. ponavljala nježna nijansa žute boje koja će komunicirati trenutno poželjan trend pritajenog luksuza. Elegantna, neprimjetna, jednostavna za kombiniranje u monokromatskim lookovima ili s drugim pastelnim tonovima. I Pippa Middleton nosila je nijansu maslaca na krunidbu kralja Charlesa III.!

Linker
25. travanj 2024 14:35