MODNI HIT

U zagrljaju kože: Najljepši modeli za moćni i ženstveni look

Aktualne kolekcije pune su odjevnih komada od kože i njenih umjetnih inačica koje odlikuju intenzivne boje i raskošni krojevi, a njihovu upečatljivost garantira i to što se nose od glave do pete.

U modnom je smislu najlakše biti u - tuđoj koži. Taj materijal i njegove inačice od poliuretana i PVC-a hit su, naime, jesenskih kolekcija, a od njega su sašivene ne samo jakne i kaputi već i haljine, suknje, odijela i kombinezoni svih modnih stilova. A kao i svaki trend posljednjih nekoliko godina, i ovaj je ‘apsolutistički‘: koža se nosi od glave do pete.

image

Odijelo Alexandra Moura

PRESS

To mnogima može zvučati kao nešto fetišistički ili pak teško-rokerski, no nema brige. Dizajneri su se potrudili da žena u kožnatom kompletu izgleda elegantno i ženstveno, pa čak i romantično te nježno. U kreiranju su koristili tanke vrste kože i umjetne kože koja se da nabirati i drapirati pa leluja poput fine vune ili viskoze.

image

Talijanska influencerica Gilda Ambrosio

GROSESCU ALBERTO MIHAI/SHUTTERSTOCK

I paleta boja je od tradicionalno crne i smeđe proširena na pastelne tonove i jarke nijanse žute, plave, crvene, zelene i ljubičaste, što je poženstvenilo taj kompaktni materijal koji zbog svog sjaja djeluje čvrsto i kruto.

image

Ove sezone kožnate odjevne predmete karakterizira - jarka boja

CLAIRE GUILLON/CAMERAPRESS/PROFIMEDIA
image

Bijela je košulja izvrstan izbor uz kožnate hlače

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

‘‘Ono što su drugim dizajnerima brokati, pliševi i vuneni tvidovi, to je meni koža: jednostavno obožavam taj materijal čije su mogućnosti neslućene, a izgled luksuzan‘‘, rekao je Matthieu Blazy, kreativni direktor brenda Bottega Veneta koji je najpoznatiji upravo po kolekcijama kožnate odjeće i dodataka.

image

Raskošna suknja Bottega Veneta u kombinaciji s pletivom

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Uvijek atraktivan kožnati kaput-sako

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABA

Njegove kreacije od kože su stoga među najljepšima u jesenskim i zimskim kolekcijama. Riječ je o bogato nabranim suknjama s podsuknjama od perja, seksepilnim haljinama s dugom povlakom, predimenzioniranim kaputima maksi dužine, kao i visokim kožnatim čizmama koje dopiru do pola bedara te torbama vrećama od isprepletenih kožnatih traka.

image

Pull&Bear, 229,90 kn/30,51 €

PRESS
image

H&M, 2252,82/299 €

PRESS
image

Bershka, 279,90 kn/37,15 €

PRESS
image

Reserved, 179,90 kn/23,88 €

PRESS

I u njegovoj kolekciji se koža kombinira s kožom iste nijanse - što je jedan od važnih stilističkih savjeta za svakoga tko želi na taj način pratiti trend. No, Matthieu Blazy je pokazao i sve druge trendovske načine za kombiniranje kožnatih komada, a to su s reljefnim pletivom, čipkastim košuljama i satenskim bluzama.

image

Bershka, 139,90 kn/18,57 €

PRESS
image

Proenza Schouler, zalando.hr, 2809 kn/372,82 €

PRESS
image

Zara, 299,90 kn/39,80 €

PRESS

No, dopuštene su i sportske kombinacije s tenisicama i majicama s kapuljačama, kao i ispranim traperom, što su pokazale mnoge uzvanice na nedavno završenim tjednima mode u svjetskim prijestolnicama New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu.

image

dfd dfd

Linker
18. travanj 2024 04:46